Scena politică se cutremura din temelii! Coalitia de guvernare, in PERICOL. Anunțul făcut de Florin Cîțu

În forma actuală a bugetului, pragul de 7% pentru investiții negociat cu PSD nu este respectat, spune liderul PNL. În acest context, Florin Cîțu amenință cu ruperea Coaliției de guvernare .

Florin Cîțu trimite un cutremur în Coaliție! Amenință cu ruperea din cauza bugetului
Totodată, liderul PNL a declarat luni, 20 decembrie, că trebuie să discute cu colegii de partid pentru a vedea dacă acest buget va fi „încă un compromis” pe care liberalii îl vor face pentru a merge mai departe în coaliția cu social democrații.

„Nu cred că se mai poate face ceva. Când s-a negociat această coaliție de guvernare, pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiția ca 7% din buget să se ducă către investiții. Nu e doar o ambiție a PNL. Este singurul mod prin care poți să susții acel pachet social. Fără resursele pentru investiții, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung și creează dezechilibre”, a declarat Florin Cîțu.

Situația bugetului va fi discutată în interiorul PNL
Potrivit acestuia, situația bugetului va fi discutată în interiorul PNL.

„Nu este un moft cererea de 7%. A fost negociat pentru a susține creșterea de pensii și salarii. Am spus că este nevoie de aproximativ 3 miliarde în plus pentru a ajunge la această cifră de 7% din PIB, dar mi s-a spus că bugetul este închis. Aşa cum a fost respectat pachetul social din programul de guvernare, aşa cerem să fie respectat şi pachetul de investiții.

Citiți și:  Cîțu pregătește lovitura pentru Rafila. Este in joc certificatul COVID

Coaliția cu PSD a fost un compromis. Acum nu cred că se mai poate face ceva la acest buget, trebuie să discutăm în PNL. Vom vedea dacă și acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe”, a adăugat Cîțu.

Va fi aprobat bugetul până la finalul anului?
Liderul PNL a fost întrebat și dacă bugetul poate fi aprobat până la finalul anului.

„Până la urmă este și varianta în care premierul își asumă acest buget și vom vedea după aceea. Poate face și asumarea răspunderii – înțeleg că e o decizie CCR care spune că nu se poate. Pentru a avea un buget cât mai rapid este bine să nu avem aceste amendamente”, a răspuns Florin Cîțu.

Florin Cîțu nu este de acord cu proiectul de buget pe 2022
Amintim că surse din PNL au declarat anterior pentru Capital că Florin Cîțu nu este de acord cu actualul proiect pentru bugetul de stat pus în dezbatere publică. Mai exact, conform surselor citate, Florin Cîțu nu dorește ca bugetul să fie adoptat fără alocarea a 7% din PIB pentru investiţii, conform programului de guvernare.

Citiți și:  Trădarea anului în politică! Este lovitură totală pentru Florin Cîțu

De menționat este faptul că reacția lui Florin Cîțu vine după ce proiectul de buget de stat a fost făcut public duminică de către Ministerul Finanţelor și prevede doar un procent de 6,71% din PIB pentru investiţii.

Aceleași surse au spus că fostul premier al țării are mai multe nemulțumiri. Una dintre ele o reprezintă alocarea de 7% din PIB pentru investiții. De cealaltă parte, fostul premier nu este de acord nici ca proiectul să treacă fără să conţină proiecte locale, pentru promovarea acestora fiind necesare amendamente la dezbaterea proiectului de buget în Parlament.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.