S-a dat un ordin „de sus”: Rusia va declanşa “marea teroare” în Ucraina

 

Rusia intenționează să declanșeze o „mare teroare” asupra orașului Herson prin răpirea rezidenților și ducându-i peste granița cu Rusia, a susținut un informator pentru Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB). Oamenii vor fi luați din casele lor în miezul nopții, şi chiar dacă trebuie să deportăm până la jumătate din oraș, suntem pregătiți pentru asta, mai spune denunțătorul în scrisoarea sa.

Într-o scrisoare, despre care se crede că ar fi fost scrisă de un membru al serviciului de securitate internă al Rusiei care nu şi-a dezvăluit identitatea, spune că Kremlinul nu mai este dispus să „se joace frumos” cu protestatarii din orașul ucrainean, unde rezidenții au organizat mitinguri regulate împotriva ocupanților. Oamenii vor fi luați din casele lor în miezul nopții, se arată în scrisoare.

Printre altele, în scrisoarea despre care se crede că a fost scrisă de un informator pentru Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), apare informația potrivit căreia trupele au primit ordinul de a dezlănțui „mare teroare” asupra locuitorilor care se opun forțelor Kremlinului.

Există temeri că va fi o revoltă, care ar putea fi înăbușită doar prin lupte pe scară largă
Times relatează că protestatarii au fost salvați până acum doar pentru că militarii ruși nu știau „cine anume trebuie capturat”.

Există informații că numeroase persoane din Hersonul ocupat se luptă pentru a avea acces la alimente și medicamente. Orașul din sud, cândva un centru economic, se află sub ocupație rusă de la începutul invaziei.

În scrisoarea se mai spune: Dacă ar fi fost posibil să se identifice liderii protestului, aceștia ar fi fost deja lichidați. Protestatarii sunt salvați doar de faptul că nu este clar cine trebuie să fie capturat exact. Există, de asemenea, temeri că o trecere la violență s-ar putea sfârși într-o adevărată revoltă, care ar putea fi înăbușită doar prin lupte pe scară largă.

S-a dat un ordin „de sus” pentru a se găsi o soluție, a spus denunțătorul
O „mare teroare” coordonată de serviciile de securitate ar urma să reducă protestele cu „metode extrem de stricte de dispersie”, inclusiv „rănirea gravă” a manifestanților individuali. O a doua fază ar implica „teroarea din uşă în uşă”, cu rezidenții răpiți şi duși în străinătate, se mai spune în scrisoare.

Scrisoarea se crede că a fost scrisă de un informator FSB, cunoscut doar sub numele său de cod Wind of Change. Scrisorile anterioare au fost considerate autentice de către experții serviciilor de securitate, scrie Times.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *