“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Rușii au pregătit o “surpriza” de 3 tone. Cui îi este destinata?

img 42

Marea ofensivă din Donbas, pregătită de Moscova după eșecul de la Kiev, a început cu tactici de manual din epoca sovietică, în care predomină bombardamentele masive de artilerie, cu efecte devastatoare în zonele civile.

În acest context, la Mariupol, apărătorii ucraineni încercuiți la uzinele Azovstal au fost somați de armata rusă să se predea până marți la ora 12.

Un ultimatum care a fost ignorat.

Combatanții din batalionul Azov spun că vor continua să lupte. Însă liderul lor, Denis Prokopenko, arată că în perimetrul uzinelor se află și civili.

“Sunt comandantul regimentului Azov, Denis Prokopenko. Fac apel către liderii lumii! Chiar acum, în Mariupol, în Azovstal se adăpostesc sute de civili. Oameni de toate vârstele, femei, copii, familii ale apărătorilor orașului Mariupol”, a transmis liderul militar ucrainean, într-un mesaj video, însoțit de imagini relevante.

Soldații lui Kadîrov și insurgenții pro-ruși din Donbas i-au încercuit pe civilii adăpostiți la Azovstal
Deocamdată, însă, afară îi așteaptă moartea: cecenii trimiși de Ramzan Kadîrov, aliatul lui Vladimir Putin, care au încercuit uzina Azovstal împreună cu insurgenții din Donbas şi cu soldații ruși.

La Azovstal se duce de săptămâni bune o luptă de gherilă iar regimentul Azov răspunde la foc cu foc.

Însă la amenințările masive din aer acești combatanți nu au cu ce să răspundă.

SBU, serviciul de securitate ucrainean, a publicat o interceptare audio în care comandantul operațiunii militare desfășurate de ruși în Mariupol spune că așteaptă “o surpriză de 3 tone”, care să facă una cu pământul uzina, apărătorii şi civilii prinși în încercuire.

În interceptare, comandantul i-ar fi mărturisit soției sale că “valul va fi exploziv”.

Coincidență sau nu, liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a postat un mesaj audio în care se laudă că într-o zi-două, oamenii săi vor cuceri Azovstal.

Institutul pentru Studiul Războiului: Puține șanse ca rușii să aibă mai mult succes în Donbas
Pe de altă parte, Institutul pentru Studiul Războiului din Statele Unite estimează că este puțin probabil ca trupele ruse să înregistreze în ofensiva din Donbas rezultate mai bune decât au repurtat până în prezent în est.

Asta, deoarece forțele ruse nu au luat o pauză operațională pentru a reface unitățile afectate.

Trupele retrase din jurul Kievului sunt decimate şi cu moralul la pământ, capacitatea de coordonare este una foarte scăzută, iar tot ce ar putea obține rușii în următoarea perioadă ar fi câteva victorii punctuale, în condițiile în care există riscul permanent de a fi împinși înapoi de forțele ucrainene.

Sursa: antena3.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.