Rusia provoacă un dezastru ecologic FARA PRECEDENT: Substanţe periculoase s-au scurs din Azovstal şi pot ajunge în Marea Neagră

Rusia provoacă un dezastru ecologic mondial. Substanțe periculoase s-au scurs de la Azovstal după bombardamentele în Marea Azov şi riscă să ajungă în Marea Neagră, dar şi în Marea Mediterană. Iată avertismentul experților.

Bombardamentele rusești fără încetare asupra combinatului chimic Azovstal din Mariupol riscă să provoace o scurgere gravă de hidrogen sulfurat, o substanță extrem de poluantă, în Marea de Azov.

Semnalul de alarmă a fost tras astăzi de Consiliul Municipal al oraşului într-un comunicat Interfax.

„Bombardamentele de la Azovstal ar putea deteriora o structură tehnică ce reține zeci de tone de soluţie concentrată de hidrogen sulfurat.

O scurgere a acestui lichid va ucide complet flora şi fauna mării Azov.

Citiți și:  ALERTA Kadîrov, liderul cecenilor, anunță pentru astazi ofensiva TOTALA in Mariupol

În plus, substanțe periculoase vor ajunge în Marea Neagră şi Marea Mediterană”, au arătat aceştia.

Primarul din Mariupol a anunţat necesitatea ajungerii imediate a experților internaţionali ai ONU pentru a analiza situaţia şi preveni un dezastru ecologic.

Mai mult norul de fum din zona Cernobîl, rezultat în urma incendiilor de pădure din regiune, conține izotopi radioactivi.

„Există un pericol, sunt niveluri de radiație ridicate în Europa. Ştim cât de necugetat au atacat rușii Cernobîlul acum câteva săptămâni. Până la 100 de soldați ruşi au murit deja din cauza radiațiilor.

Multe radiații s-au emis acum în aer. Vântul creează turbulențe, iar atmosferă se va deplasa transportând ceste pulberi radioactive.

Citiți și:  Alertă la Marea Neagră! Ultima MUTARE a Rusiei: 20 de nave de război și submarine rusești au intrat în zona operațională

Poziția centrale nucleare este natură să prezinte anumite îngrijorări.

Atacarea unei asemenea centrale a creat un pericol. Este nevoie de o rețea de securitate de mediu care să ne ferească pentru că radiațiile există”, a precizat un specialist în arme chimice pentru cbn.news.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.