“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATI

Rusia publică un documentar în răspuns la cererile insistente ale României privind restituirea tezaurului de la Moscova / DOCUMENTARUL INTEGRAL

Tezaurul Romaniei furat de rusi 1024x576 1

Rusia a răspuns cererilor repetate ale României pentru restituirea tezaurului de la Moscova printr-un film documentar. Ultima acțiune a fost inițiată de europarlamentarul Cristian Terheș și Banca Națională a României.

În contextul disputelor, autoritățile române insistă asupra restituirii a 93 de tone de aur și a altor valori culturale și istorice din patrimoniul țării. În filmul documentar, se subliniază cererile constante pentru returnarea acestor obiecte valoroase. Deputații din România, la nivelul Parlamentului European, au solicitat chiar un demers internațional specific pentru rezolvarea acestei probleme.

Filmul abordează aspecte sensibile, precum motivul refuzului lui Vladimir Lenin de a restitui rezervele de aur ale României, parcursul tezaurului în Rusia și apoi în Uniunea Sovietică, dezvăluind și detalii inedite. Întrebările ce prind contur în documentar vizează inclusiv conținutul unor lăzi trimise din România la Moscova, care nu au conținutul așteptat, ci sticle de vin sau chiar lenjerie de damă.

Filmul investighează și posibila valoare a prejudiciului adus Uniunii Sovietice de către România în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, comparându-l cu valoarea tezaurului românesc.

Unul dintre punctele centrale este modul în care restituirea parțială a avut un impact asupra relațiilor dintre conducătorii URSS-ului și ai României socialiste. Filmul, numit “Misterul tezaurului românesc din Rusia”, parte a serialului documentar “Secretele secolului” de la postul de televiziune rus “Zvezda”, își propune să ofere răspunsuri la aceste întrebări complexe, oferind o perspectivă amplă asupra unor aspecte controversate ale relațiilor istorice dintre cele două țări.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.