“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

România, PUSA LA ZID in presa internationala după catastrofa de la Constanța

ziare presa.h9u6m7fct3 1 1000x600 1

Principalele agenţii de presă internaţionale scriu despre incendiul de la un spital din Constanţa (sud-est), soldat cu nouă morţi bolnavi de covid-19, a treia tragedie de acest fel în România, în mai puţin de un an.

”Un nou incendiu într-un spital din România, soldat cu nouă morţi”, scrire AFP, un material preluat de presa de limbă franceză.

”Nouă pacienţi au murit într-un incendiu care a izbucnit în unitatea de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa”, un oraş situat la malul Mării Negre, a anunţat IGSU într-un comunicat, citează agenţia franceză.

”Pompierii sunt în continuare în interiorul spitalului, însă incendiul a fost stns”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al inspecaţiei locale, Razvan Parconie, care precizează că au fost evacuaţi 100 de bolnavi.

Prefectul judeţului Silviu Cosa a anunţat că zece bolnavi de covid-19 erau îngrijiţi în această unitate la momentul izbucnirii incendiului.

În România, cinci pacienţi au murit în ianuare într-un incendiu care a devastat un spital la Bucureşti, la două luni după un incendiu la un spital din Piatra Neamţ (nord-est), soldat cu moartea a 15 bolnavi.

Toţi pacienţii au fost evacuaţi din spitalul din Constanţa, iar incendiul a fost stins până la prânz, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă, scrie The Associated Press, într-un material preluat de presa de limba engleză. Ministerul Sănătăţii a anunţat detalii suplimentare într-o confernţă de presă, a cărei oră nu a fost precizată, potrivit agenţiei americane.

De asemenea, Reuters tratează acest subiect vorbind și despre situația epidemiologică a țării, care joi a înregistrat un nou record de cazuri de COVID, în timp ce în secțiile de terapie intensivă nu sunt locuri. Agenția de presă notează că România înregistrează a doua cea mai mică rată a vaccinării în Uniunea Europeană (UE).

Sistemul românesc de sănătate se afla sub presiune încă dinainte de pandemia de COVID-10, afectat de corupţie, ineficienţă şi de o conducere politizată, mai scrie Reuters.

România are una dintre cele mai puţin dezvoltate infrastructuri în domeniul sănătăţii din UE, cu un singur spital construit în ultimii 30 de ani și cu medici care au emigrat, subliniază agenţia în acest material, preluat de presa internaţională. (Sursa. News.ro)

Potrivit ministerului, în spital se aflau 113 pacienţi, dintre care zece la terapie intensivă.Incendiile precedente soldate cu morţi în spitale din România, un stat membru UE, provoacă îngrijorări cu privire la infrastructura spitalicească îmbătrânită a ţării, scrie AP. După incendiul de la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a îndemnat la o reformă urgentă şi ”profundă”, pentru ca astfel de tragedii ”să nu se mai întâmple”. Pompierii au stins incendul de la spitalul din Constanţa către ora 7.55 GMT (11.55, ora României), cu ajutoare din judeţe învecinate, scrie Reuters. Înregistrări video surprind pacienţi care sar pe geam, de la etaje inferioare ale spitalului, şi pompieri care scot oameni din clădire.

Echipe de intervenţie de urgenţă au instalat o unitate mobilă de triaj în apropiere de spital, iar 50 de pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi către alte spitale, potrivit Reuters. În total, în România, peste 12.100 de bolnavi de covid-19 – inclusiv 215 copii – erau internaţi în spitale până joi, dintre care 1.364 la terapie intensivă. România a înregistratjoi un bilanţ zilnic de 12.032 de cazuri de covid-19 – un nou ”record” -, iar unităţile de terapie intensivă din ţară duc lipsă de locuri. România înregistrează a doua cea mai mică rată a vaccinării în Uniunea Europeană (UE).

Sistemul românesc al sănătăţii se afla sub presiune încă dinainte de epidemia covid-19, afectat de corupţie, ineficienţă şi o conducere politizată, scrie Reuters. România deţine una dintre cele mai puţin dezvoltate infrastructuri în domeniul sănătăţii din UE, subliniază agenţia în acest material, preluat de asemenea de presa internaţională. Ea a construit un singur spital în ultimii 30 de ani, alocă prin buget cele mai puţine fonduri sănătăţi în UE, iar zeci de mi de medici şi personal medical au emigrat.

Sursa: hotnews.ro/ stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.