“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Klaus Iohannis, “INGROZIT” de TRAGEDIA de la Constanta: „Statul român a eșuat”

klaus iohannis masca ID148110 INQUAM Photos George Calin 1024x683 1

Statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-I proteja pe cetățeni. Este concluzia la care a ajuns președintele Klaus Iohannis după tragedia de la spitalul din Constanța.

Klaus Iohannis se declară îngrozit de tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, unde nouă persoane au murit în incendiul izbucnit la secția ATI. El a calificat situația drept „o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc”.

Iar după șapte ani de mandat în fruntea statului și doi ani de guvernare PNL, șeful statului a ajuns la concluzia că statul român a eșuat. Acesta nu-și poate îndeplini misiunea fundamental de protejare a cetățenilor.

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineaţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat şi pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi multă putere să poată face faţă acestor momente extrem de dureroase.

Le doresc însănătoşire grabnică tuturor pacienţilor şi personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferinţă au trecut toţi aceşti oameni veniţi la spital cu speranţa că se vor vindeca”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

NDQwJmhhc2g9NDI4NDM4ODBiM2EzNmIxOTdhMDlhZWJjYTMxYjMwYWI.thumb

O zi de doliu național
În opinia sa, ziua de vineri, 1 octombrie, este o zi de doliu și, indiferent de concluzia anchetelor, durerea va rămâne. Dat fiind că cei care s-au stins la Constanța nu vor mai putea fi aduși înapoi.

„Este o zi neagră, de doliu, pentru naţiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduşi înapoi şi vor lăsa un gol imens în urma lor”, a transmis președintele.

Președintele cere premierului să ia măsuri urgente
Klaus Iohannis a anunțat că a cerut premierului Florin Cîțu şi ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, să ia toate măsurile necesare pentru a preveni ca un alt accident în spitalele din ţară. El a precizat că prioritatea zero este identificarea de soluții pentru transferul și tratarea pacienților evacuați. De asemenea este imperativ ca, în toate secţiile COVID-19 şi în cele de terapie intensivă, să fie acordată o atenţie sporită pentru a preîntâmpina astfel de tragedii.

„În acelaşi timp, pe termen mediu şi lung, trebuie găsite urgent spaţii noi pentru a crea secţii de terapie intensivă care să ofere condiţii optime de siguranţă cât mai curând posibil. Modernizarea sistemului de sănătate din România a rămas mult în urmă şi tocmai de aceea infrastructura de sănătate a reprezentat prioritatea în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Aceste importante fonduri europene pe care am reuşit să le obţinem pentru România constituie una dintre soluţiile cele mai importante pentru a asigura condiţii de siguranţă pentru medici şi pacienţi”, consideră Klaus Iohannis.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Un comentariu

 1. CEL MAI MARE DUSMAN AL ROMANILOR SI AL ROMANIEI are tupeul asiatic de a declara ca STATUL A ESUAT IN ROMANIA, tocmai el care si-a instaurat dictatura demento-oligofrena prin care a distrus STATUL DE DREPT.
  Andrei Marga: „Ţara a ajuns o prostocraţie condusă de un prost şi un neisprăvit, ales de nişte incapabili”
  Fostul ministru de Externe și al Educației, Andrei Marga, îl critică dur pe președintele României, Klaus Iohannis. Într-un amplu material în Cotidianul, fostul ministrul îl evaluează intelectual într-un amplu material pe președinte și ajunge la concluzia că ‘țara a ajuns o ”prostocrație” condusă de un prost și un neisprăvit, ales de niște incapabili, în beneficiul altor neisprăviți.’
  Filip Stan
  03 mai 2020, 06:47
  https://www.romaniatv.net/andrei-marga-tara-a-ajuns-o-prostocratie-condusa-de-un-prost-si-un-neispravit-ales-de-niste-incapabili_520023.html

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.