România, în stare de ALERTA MAXIMA! Următoarele 24 de ore, cu avertizări de vreme severă

România se află în stare de alertă maximă din cauza vremii în următoarele 24 de ore. Ministrul Lucian Bode anunță că pericolul inundațiilor nu a trecut și vom avea parte avertizări de vreme severă până mâine în mai multe zone din țară.

România se află în stare de alertă din cauza inundațiilor Ministrul de Interne, Lucian Bode, a avertizat, marţi, la videoconferinţa cu prefecţii din România că în ultimele zile s-au înregistrat efecte grave ale furtunilor în peste 80 de localităţi din 20 de judeţe ale țării. Mai mult, apa a fos scoasă din aproape 200 de case.

Situația este gravă la nivel național
De asemenea, Bode mai spune că 81 de persoane din judeţele Alba şi Prahova au fost evacuate, în timp ce doi oameni au și murit, unul în Satu Mare şi altul în Iaşi.

”Am asistat în ultimele zile la o intensificare şi extindere a fenomenelor meteo extreme, provocate de ploile abundente, care a afectat mai bine de jumătate din ţară, vorbim de 30 de judeţe, acestea aflându-se sub avertizări (…) Dinamica fenomenelor este în continuă evluţie şi reclamă reacţii rapide, eficiente, resurse corect dimensinate şi o mobilizare exemplară”, a transmis ministrul MAI, la videoconferinţa cu prefecţii de marți după amiază.

Citiți și:  Lucian Bode, anunt SOCANT: Raed Arafat s-a IMPLICAT PERSONAL în scandalul Șoșoacă!

Ce le cere ministrul prefecților din România
Bode a mai explicat că ”protejarea vieţii oamenilor şi a bunurilor acestora reprezintă prioritatea noastră în astfel de situaţii”, motiv pentru care le cere prefecților să fie „implicaţi total în gestionarea situaţiei (…) având în vedere că pericolul nu a trecut”.

Șeful MAI spune că în România există avertizări de vreme severă pentru următoarele 24 de ore și le-a cerut prefecţilor să ia toate măsurile pentru a asigura spaţii de cazare în eventualitatea în care se vor impune evacuări de persoane în județele pe care le administrează în timpul inundațiilor.

”Solidaitatea în aceste clipe este o datorie faţă de toţi care au avut de suferit”, a transmis Bode.

Citiți și:  BREAKING Polițiștii îi RĂSTOARNĂ PLANURILE lui Florin Cîțu! DIRECTIVA dată șefului Internelor, Lucian Bode

Zeci de localități afectate în România
Bode a mai spus că, din 15 iulie, ora 07.00 până în 20 iulie, ora 16.00, s-au înregistrat efecte ale vremii îm 80 de localităţi din 20 de judeţeţe. De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 192 de case.

”În acest moment suntevacuate 81 de persoane din localitatea Roşia Montană din Alba şi din localitatea Breaza, Prahova. Din păcate am avut şi 2 decese, în Satu Mare şi în Iaşi”, a transmis Bode, care a anunțat că în acest moment există intervenţii în desfăşurare în mai multe judeţe, iar traficul este oprit pe un drum judeţea şi restricţionat pe 2 drumuri naţionale în judeţul Alba.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *