“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATIPOLITICA

USR șantajează DNA

Cristian Ghinea acuză DNA că protejează fostul ministru Lucian Bode în scandalul BMW-urilor

image 2023 12 14 26754339 41 cristian ghinea dna

Cristian Ghinea, fost ministru USR al Fondurilor Europene, a făcut publice acuzații grave împotriva DNA, susținând că procurorii ar face scut în jurul fostului ministru liberal al Internelor, Lucian Bode, în urma clasării dosarului referitor la achiziția a 600 de autoturisme BMW pentru Poliția Română.

Ghinea a acuzat că DNA ar fi intervenit în mod neautorizat în acest caz, susținând că instituția competentă pentru o asemenea anchetă ar fi trebuit să fie Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi. Acesta a subliniat că criteriile de atribuire a contractului ar fi favorizat firma Automobile Bavaria, controlată de un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

Fostul demnitar USR s-a prezentat la DNA pentru a depune o plângere împotriva ordonanței de clasare a procurorilor în dosarul legat de contractul Poliției Române cu Automobile Bavaria pentru achiziția celor 600 de autoturisme BMW seria III. Ghinea a argumentat în 14 pagini că închiderea dosarului este scandaloasă și a acuzat procurorii de limitarea concurenței și trucarea licitației prin introducerea unor cerințe specifice ce ar fi favorizat firma menționată.

În timp ce Ghinea consideră că procurorii DNA ar trebui să investigheze posibile abuzuri ale funcționarilor de execuție din Ministerul Afacerilor Interne, nu și pe Lucian Bode sau șefii Poliției, acesta a amenințat că va sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene și că va contesta decizia la instanțele din România și la EPPO (Parchetul European), dacă dosarul nu va fi redeschis și nu va fi declinată competența la EPPO.

Această acțiune face parte dintr-o serie de atacuri ale USR asupra DNA, începute după punerea sub acuzare a lui Vlad Voiculescu în dosarul vaccinurilor. Ghinea, alături de liderul USR, Cătălin Drulă, au exprimat public neîncredere în modul în care procurorul de caz de la DNA gestionează situația, acuzând încălcări ale principiilor statului de drept și decizii politice discutabile în cazuri de corupție sau fraude.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.