Arafat, OUT? Trebuie să dea explicații, curg acuzațiile

Ministrul de Interne, Lucian Bode, va participa, marţi, începând cu ora 16.00, în plenul Camerei Deputaţilor, ”Ora Guvernului”, la o dezbatere care a fost solicitaţă de Grupului parlamentar AUR, cu tema „Calitatea deținută de domnul secretar de stat Raed Arafat în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”.

Participarea lui Lucian Bode la dezbatere este trecută pe agenda Camerei Deputaţilor, deşi săptămâna trecută, ministrul de Interne nu a participat la plenul Camerei Deputaţilor, unde fusese invitat la „Ora Guvernului” de către grupul parlamentar al AUR.

Ministrului i se cere să dea explicaţii cu privire la funcţia pe care o deţine secretarul de stat Raed Arafat în cadrul DSU „în condiţiile unor suspiciuni rezonabile exprimate recent în spaţiul public în privinţa unei potenţiale uzurpări de calităţi oficiale”, aşa cum a declarat AUR.

Vă adresez rugămintea ca această solicitare să fie reanalizată, având în vedere că începând cu ora 16.00 se va afla în desfăşurare o altă activitate la care voi fi prezent, cele două activităţi suprapunându-se, fapt ce nu îmi permite să dau curs solicitării respective. Vreau să amintesc faptul că structurile MAI au răspuns pozitiv solicitărilor formulate de către parlamentari şi cu alte ocazii, manifestând în continuare aceeaşi deschidere spre un dialog constructiv pe problematici de maxim interes pentru cetăţeni, arată informarea făcută de către Lucian Bode către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

Alexandru Rafila, mesaj direct către Raed Arafat
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat săptămâna trecută că SMURD nu are nicio legătură cu unitățile de primiri urgențe și nici cu ambulanța întrucât SMURD oferă doar servicii nemedicalizate.

Problema e și simplă și complexă în același timp. S-a lansat chestiunea cu SMURDUL, o structură militarizată, există și în alte țări. Se ocupă de descarcerări, intervenții cu elicopterul și transport. Nu are nicio legătură cu unitățile de primiri urgențe. Și nici ambulanța. Ambulanța oferă un serviciu medicalizat, iar SMURD oferă un serviciu nemedicalizat. Sunt paramedici, oameni care au beneficiat de instruire, dar nu sunt profesioniști în domeniul sănătății.

Eu am spus că trebuie inițiat un proces care să facă posibilă reîntregirea sistemului de sănătate, iar medicina de urgență e o parte a asistenței medicale, care trebuie coordonată de Ministerul Sănătății, nu de MAI. Acest sistem nu există în nicio țară. Și în România trebuie la fel. Dar acest lucru trebuie construit treptat, nu se poate face peste noapte.

Și nu trebuie legat de persoana mea sau de persoana domnului Arafat, despre care eu mereu am avut cuvinte de laudă față de activitatea pe care a desfășurat-o până acum. O soluție e să vină dânsul la Ministerul Sănătății. Să se decidă ce își dorește, SMURD sau asistență medicală de urgență. Sunt două lucruri diferite”, a explicat Alexandru Rafila.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *