“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Roger Waters, fostul lider Pink Floyd: ‘Joe Biden alimentează războiul din Ucraina – aceasta este o crimă uriașă!’

16599200722549

Fostul lider Pink Floyd, Roger Waters, se află în prezent în turneu în America de Nord cu noul său spectacol, “This Is Not A Drill. În timpul unui nou interviu cu tentă politică acordat CNN, fostul lider al trupei Pink Floyd, Roger Waters, a oferit o apărare pentru faptul că l-a catalogat pe președintele american Joe Biden drept criminal de război.

Biden este prezentat în spectacol – imediat după predecesorul său, Donald Trump – cu o etichetă care afirmă spectatorilor de la concert că actualul președinte al SUA este “abia la început”.

Vorbind la CNN, Waters a fost întrebat de ce consideră că Biden se potrivește pentru prezentarea de diapozitive incendiare.

“Ei bine, pentru început, el alimentează focul din Ucraina – aceasta este o crimă uriașă”, a răspuns artistul.

“De ce nu îl încurajează Statele Unite ale Americii pe [Volodymyr] Zelenskyy, președintele [ucrainean], să negocieze, evitând astfel necesitatea acestui război oribil, îngrozitor, care ucide… Nu știm câți ruși”.

Prezentatorul CNN îi răspunde spunându-i lui Waters că “a înțeles invers” și că artistul “dă vina în mod eronat pe partea care a fost invadată”. Waters nu este de acord vocal, apărându-și poziția continuând: “Ei bine, orice război, când a început? Ceea ce trebuie să faci este să te uiți la istorie și poți spune: “Ei bine, a început în această zi”.

“Ai putea spune că a început în 2008 – acest război este, în esență, despre acțiunea și reacția NATO de a se împinge până la granița cu Rusia, ceea ce au promis că nu vor face atunci când [ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail] Gorbaciov a negociat retragerea URSS din întreaga Europă de Est.”

Consternat de perspectiva sa, prezentatorul CNN îl imploră pe Waters să ia în considerare rolul de “eliberatori” al SUA în războiul dintre Ucraina și Rusia, la care Waters ripostează: “Nu aveți niciun rol de eliberatori! Despre ce vorbiți?”.

Gazda CNN aduce ca exemplu cel de-al Doilea Război Mondial, pe care Waters îl respinge rapid: “Voi [SUA] ați intrat în al Doilea Război Mondial din cauza Pearl Harbour. Ați fost complet izolaționiști până la acel trist, devastator, îngrozitor din 1941”.

Subliniind faptul că Waters și-a pierdut tatăl în cel de-al Doilea Război Mondial, prezentatorul Smerconish oferă o respingere a sa: “Aș susține [că] întotdeauna am fost pe cale să ne implicăm [în cel de-al Doilea Război Mondial], iar [Pearl Harbour] ne-a împins acolo. Dar mulțumesc lui Dumnezeu că Statele Unite au intrat, nu-i așa?”.

Din nou, Waters respinge rapid apărarea lui Smerconish: “Dar slavă Domnului că rușii câștigaseră deja războiul sângeros, aproape, până atunci. Nu uitați, 23 de milioane de ruși au murit protejându-ne pe noi doi de amenințarea nazistă”.

Smerconish folosește replica lui Waters ca pe o oportunitate de a readuce conversația la subiect, opinând că “ai crede că rușii ar fi învățat lecția războiului și nu ar fi invadat Ucraina – corect?”.

Waters pare în continuare să nu fie de acord, răspunzând: “Cu toate lecturile tale, ți-aș sugera, Michael, să pleci și să citești un pic mai mult, iar apoi să încerci să-ți dai seama ce ar face Statele Unite dacă chinezii ar pune rachete cu arme nucleare în Mexic și Canada”.

“Chinezii sunt prea ocupați să încercuiască Taiwanul în acest moment”, intervine Smerconish, la care Waters ripostează imediat: “Ei nu încercuiesc Taiwanul – Taiwanul face parte din China. Iar acest lucru a fost absolut acceptat de întreaga comunitate internațională încă din 1948 – iar dacă nu știți asta, înseamnă că nu citiți suficient. Mergeți și citiți despre asta! Credeți în propaganda site-ului dvs.”.

Nu este prima dată când Waters face valuri cu opiniile sale despre comportamentul etic al lui Biden. În aprilie 2020 – cu câteva luni înainte ca Biden să câștige în fața lui Trump în ultimele alegeri prezidențiale – l-a catalogat pe Biden drept o “nenorocită de minge de noroi” care este “atât de slabă și nu are niciun farmec pentru nimeni”.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.