Rasturnare de situatie incredibila: PNL NU îl mai susține pe Florin Cîțu pentru funcția de premier

Decizie surprinzătoare luată de PNL, vineri după-amiază. Cu doar trei zile înainte de consultările de la Palatul Cotroceni între Klaus Iohannis și partidele politice în această criză guvernamentală liberalii s-au răzgândit și spun că nu-l mai susțin pe Florin Cîțu premier și-i pun acestuia o condiție.

Iar condiția este ca Florin Cîțu să poată face o majoritate în Parlament. O misiune imposibilă ținând cont de votul record de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Sursele politice Antena 3 spun că președintele Klaus Iohannis este cel care va avea acest atribut și anume să aleagă din PNL un nume de premier.

„Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național de azi, că în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL”, transmit liberalii prin intermediul unui comunicat de presă.

„Biroul Executiv Național al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier. Decizia PNL ca premierul nominalizat să fie președintele partidului, Florin Cîțu, nu se modifică”, conchide comunicarea PNL.

Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, de joi seara, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

Decizia a fost luată în unanimitate. Delegația care va reprezenta PNL la consultările convocate de președintele României este formată din președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepresedinții Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Daniel Fenechiu: Dacă nu avem majoritate, nu facem propunere

„Nu ne-am răzgândit. PNL îl susţine pe Florin Cîţu, dar ca să ai prim-ministru trebuie să ai majoritate. Noi îl susţinem pe Florin Cîţu în ideea în care se degajă o majoritate parlamentară. Asta e treaba preşedintelui. Când vin partidele la consultări, dacă se conturează o majoritate în jurul PNL, îl propunem pe Florin Cîţu. În caz contrar, nu facem o propunere. Depinde de ce spun partidele. Este o decizie de maturitate. Dai premierul dacă ai majoritate. Poate vin PSD, USR şi AUR şi propun un candidat”, a declarat Daniel Fenechiu la Antena 3.

„Nu există varianta a doua. Varianta noastră este doar Florin Cîţu, dacă facem majoritate. Dacă nu, preşedintele va parcurge negocierile şi în raport cu ce spun partidele să ne transmită ce rezultat au negocierile. Preşedintele poate face orice propunere doreşte. Noi mergem la Cotroceni cu Florin Cîţu. Dacă nu strângem o majoritate, preşedintele îşi exercită mandatul constituţional şi la final ne spune ce a rezultat din consultări”, a mai spus Daniel Fenechiu.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *