“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Răsturnare de situație după discuțiile de la Cotroceni. ORDIN pentru Nicolae Ciuca de la Klaus Iohannis

h 55871012 1320x889 1

O nouă lovitură pentru premierul desemnat Nicolae Ciucă, după ce s-ar fi aflat că nu a strâns susținerea parlamentară de care avea nevoie pentru a forma un guvern minoritar. Conform unor informații pe surse, Klaus Iohannis l-ar fi trimis din nou să discute cu toate părțile implicate. Răsturnare de situație după întâlnirea de luni seară de la Cotroceni!

Președintele Klaus Iohannis a avut luni seară noi discuții la Cotroceni, alături de premierul desemnat, Nicolae Ciucă și de liderul PNL Florin Cîțu. Conform unor surse politice, citate de stiripesurse.ro, premierul desemnat ar urma să reia discuțiile cu partenerii parlamentari aflați în joc pentru a creea o susținere parlamentară suficientă cât să treacă guvernul minoritar de Parlament.

Varianta USR a reintrat în discuție pentru un nou guvern
Mai mult, surse participante la discuțiile de la Cotroceni spun că a fost stabilită „o flexibilizare de mandat pe ambele variante: PSD sau USR”. Practic, Nicolae Ciuca va fi nevoit să reia discuțiile atât cu PSD, cât și cu USR. Mai mult, acum au o deschidere mai mare la concesii, asta pentru a obține susținerea în Parlament necesară pentru învestire. P

Totuși, încă nu se știe până unde vor fi dispuși PNL și premierul desemnat să cedeze pentru a obține susținerea PSD sau USR. Nicolae Ciucă va fi responsabil de discuțiile cu cele două formațiuni.

Iohannis i-a chemat la discuții pe Ciucă și Cîțu
Președintele Iohannis i-a chemat în această seară la discuții pe liderii politici din conducerea PNL. Se pare că discuțiile s-au axat în jurul impasului în care se află Nicolae Ciucă care nu a găsit până acum susținere parlamentară pentru un guvern minoritar.

Președintele României i-ar fi transmis lui Nicolae Ciucă să aibă în vedere negocierile cu USR, care ar fi acum din nou o opțiune pentru refacerea unei coaliții de guvernare. Discuțiile cu USR au avut loc pe fondul refuzului de moment al PSD de a susține guvernul Ciucă.

PSD au cerut zilele trecute să intre la guvernare și au cerut 3 ministere: Finanțe, Fonduri, Sănătate. Însă liberalii au zis nu. Apoi, PSD a cerut cele 10 puncte/măsuri și drept de ”veto” pe numele miniștrilor. Liberalii au zis iar nu.

În momentul de față, cei de la PSD au spus și ei un „nu” categoric pentru un guvern minoritar. Supărarea lor este și mai mare mai ales că Florin Cîțu și Dan Vîlceanu atacă public PSD. Social democrații mai lasă totuși o portiță, așteptând intervenția lui Klaus Iohannis. Ar vrea să primească măcar o parte din cele 10 măsuri, plus câteva ministere, nu pentru membri PSD, cât pentru unele nume agreate și susținute de PSD.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.