Rămâi mască! Operatoare de la Ambulanță ISTERICĂ CARE AMENINȚĂ ȘI ÎNJURĂ OAMENII LA TELEFON! Așa reactioneaza Serviciul de Urgențe când este anunțat că un om este în dificultate?

Mesajul de mai jos a fost trimis către buzoienii.ro de un buzoian, cu rugămintea de a publica întâmplarea trăită.

„Sunt Mihai D. din Buzau. Îndrăznesc să vă deranjez cu povestirea unei întâmplări care, poate, vă interesează.

În această seară, în jurul orei 20:30, la sosirea acasă, am găsit un om prăbușit în fața ușii de la intrarea în bloc. Nu este un locatar, pare un om al străzii, însă în jurul lui sunt pete ciudate, miroase urât și, deși am încercat să vorbesc cu el, nu a răspuns la nicio întrebare. Nu am îndrăznit să pun mâna pe el, am rețineri mai ales în perioada asta.

Imediat ce am intrat în casă, am dat telefon la 112, să anunț întâmplarea. Doamna de la dispecerat, foarte amabila, a înteles despre ce este vorba, m-a rugat sa rămân la telefon și a dirijat apelul… undeva, nu am înțeles dacă spre dispeceratul de ambulanță sau de poliție. Am relatat din nou toată întâmplarea. Doamna de la telefon, într-o stare de mare agitație, a început să țipe la mine, că are multe pe cap, că trebuie să mă întorc și să pun mâna pe el, că trebuie să le transmit date concrete (!) despre starea lui. I-am spus că nu sunt de specialitate medicală, ca nu mă pricep, că mi-e teamă și că, în definitiv, am vrut doar să ajut. M-am pomenit, din senin, cu o ploaie de imprecatii. Mi-am cerut scuze pentru deranj, am spus că am considerat de datoria mea civică să anunț că un om poate fi în dificultate. Că este vorba de un om, nu de un câine, că am anunțat acolo unde am crezut că poate fi ajutat un om, mi-am cerut scuze încă o dată și am închis. Dupa aproximativ 30 de secunde, am primit un apel de pe un număr privat. Aceeași doamnă m-a anunțat, pe un ton agresiv, că voi primi o amenda de la “autorități” pentru că mi-am permis să le tulbur din liniștea lor… și a închis.

Am greșit cu ceva? Așa reactioneaza serviciul 112 când este anunțat că un om este în dificultate?

Sincer, sunt în mare dilemă dacă se mai merită să ai simț civic sau nu.

Pentru că nedumerirea mea este mare, la fel de mare ca revolta interioară pentru un astfel de răspuns din partea autorităților care ar trebui să ne apere, îmi rezerv dreptul de a trimite acest mesaj mai multor entități mass media.

Mihai D. / sursa: buzoienii.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Nimic nou sub soare, orice fapta buna , nu ramane ne pedepsita in Iohania de azi. De aceea se spune ca, tacerea e de aur. Amaratul de care vorbiti, n-aare nicio valoare. Pentru veneticii de azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *