“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSPIRITUALITATESTIRI

Premierul Israelului, Bibi Netanyahu, sare la beregata Papei deoarece a îndrăznit să vorbească despre pace!

Guvernul israelian a lansat un atac de o duritate fără precedent la adresa Vaticanului, care nu ar fi condamnat suficient de categoric atacul Hamas și a îndrăznit să vorbească despre Pace.

3500

Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, a muștruluit pe un ton neobișnuit în diplomație Sfântul Scaun pentru că nu a condamnat „în mod clar și fără echivoc” „acțiunile teroriste criminale” ale Hamas.

Potrivit publicațieiTimes of Israel, Cohen i-a comunicat Secretarului pentru Relațiile cu Statele al Sfântului Scaun, Paul Gallagher:

„Este inacceptabil să dați publicității o declarație în care vă exprimați îngrijorarea în principal pentru civilii din Gaza, în timp ce Israelul înmormântează 1.300 de persoane asasinate.”

După atacul Hamas din 7 octombrie, oficialii Bisericii Catolice au avut mai multe reacții publice.

Pe 8 octombrie, Papa Francisc a declarat:

„Urmăresc cu neliniște și cu tristețe ce se petrece în Israel. Îmi exprim solidaritatea față de rudele victimelor și mă rog pentru cei toți cei care trăiesc ceasuri de teroare și suferință.”

Iar pe 11 octombrie, Suveranul Pontif a afirmat:

„Continuu să urmăresc ce se petrece în Israel și în Palestina cu lacrimi și cu îngrijoare: mulți oameni uciși, mulți alții răniți. Mă rog pentru familiile care au văzut cum o zi de sărbătoare se transformă în zi de doliu și cer ca ostaticii să fie eliberați imediat.”

Ceea ce pare să fi provocat însă iritarea regimului Netanyahu a fost un comunicat al Patriarhatului Latin al Ierusalimului, emis sâmbătă, 14 octombrie, și în care se arăta:

„Operațiunea lansată din Gaza și reacția armatei israeliene ne duc înapoi în perioada cea mai rea a istoriei noastre recente. Prea multe victime și tragedii cărora familiile palestiniene și israeliene trebuie să le facă față vor produce și mai multă ură și dezbinare și vor distruge și mai mult perspectivele de stabilitate.”

Scenariul pare să se repete la indigo cu cel din Ucraina: cine îndrăznește să vorbească de pace este pus la zid!

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.