“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Premierul Ciucă, ORDIN imediat pentru Rafila și Arafat

rafila si arafat 696x411 1

Avertisment sumbru chiar înainte de Crăciun. Premierul Nicolae Ciucă nu pierde deloc vremea și dă un ordin rapid pentru ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, dar și pentru șeful DSU, Raed Arafat. Despre ce este vorba și ce sunt obligați să facă cei doi oficiali?

Sărbătătorile de iarnă stârnesc un val de îngrijorări în rândul autorităților din România, în acest context, premierul Nicolae Ciucă își dorește ca lucrurile să fie sub control. Astfel, în urma unor consultări cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, dar și cu structurile asociative, acesta a discutat despre măsurile necesare pentru prevenirea şi combaterea pandemiei COVID-19, urmând ca ele să fie puse în practică.

S-a dat alarma în aşteptarea valului 5!
Potrivit unei informări transmise de Guvern, Nicolae Ciucă a cerut de urgență pregătirea sistemului sanitar în vederea asigurării asistenţei medicale în condiţii de pandemie.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, astăzi, consultări cu structurile asociative din mediul public şi privat, privind măsurile de prevenire şi combatere a pandemiei Covid-19. Alături de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, la dialog au participat şi alţi specialişti implicaţi în identificarea şi implementarea soluţiilor de protejare a populaţiei”, a informat Executivul.

În ceea ce privește certificatul verde, potrivit sursei citate, pentru autorități, documentul este o prioritate, la fel de mare ca măsurile de prevenție aflate acum în vigoare.

„Participanţii au susţinut nevoia unui cadrul legal adecvat pentru gestionarea unui eventual nou val pandemic, precum şi importanţa respectării măsurilor de prevenţie şi combatere a pandemiei, atât pentru sănătatea românilor, cât şi pentru menţinerea activităţilor economice, care să poată oferi continuitate în derularea afacerilor, a serviciilor publice, precum şi în menţinerea locurilor de muncă, în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, mai arată sursa citată.

Nicolae Ciucă, ordin pentru Raed Arafat și Alexandru Rafila
Totodată, un alt aspect punctat de oficialii de la Guvern l-a reprezentat vaccinarea anti-covid și efectul acesteia asupra formelor grave provocare de infectarea cu noul coronavirus.

„În cadrul discuţiilor, a fost subliniată eficienţa vaccinării şi a fost reiterată opinia experţilor privind capacitatea vaccinurilor autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului de a oferi cel mai înalt nivel de apărare în faţa formelor severe ale bolii provocate de Sars-CoV 2, înţelegând, practic, că deşi vaccinul nu ne protejează de infectare, în schimb, ne protejează de formele grave ale bolii şi pierderea vieţii”, mai informează Guvernul.

Nicolae Ciucă a mai subliniat în cadrul discuțiilor purtate că o prioritate o reprezintă protejarea cetățenilor, dar și asigurarea serviciilor publice, cerându-le în acest sens lui Alexandru Rafila, dar și lui Raed Arafat să facă toate demersurile necesare pentru ca sistemul sanitar să fie pregătit.

„Premierul a subliniat că Guvernul va continua să susţină cele mai potrivite măsuri pentru a proteja cetăţenii, continuarea în bune condiţii a activităţilor economice, precum şi asigurarea serviciilor publice.

Totodată, prim-ministrul a cerut ministrului Sănătăţi şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă să facă toate demersurile necesare pentru pregătirea sistemului sanitar de oferire a asistenţei medicale în condiţii de pandemie, precum şi pentru a avea la dispoziţie schemele de tratament adecvate”, mai arată sursa citată.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.