“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

Planeta Vaslui: Un bărbat a crezut că detectorul de metale a descoperit o adevărată comoară, însă a găsit trei bombe

img 17

Un vasluian căutător de comori a crezut că a dat peste o comoară, însă, în realitate, a descoperit trei bombe. Utilizând un detector de metale, a găsit bombele, care ar fi putut exploda pe loc.

Bărbatul din Barboș a alertat imediat autoritățile, iar pirotehniștii au mai găsit și ei peste o mie de cartușe.

„Astăzi, în jurul orei 15.00, un cetățean aflat în localitatea Bărboși, comuna Hoceni, care executa cercetări cu un detector de metale a descoperit trei bombe de aruncător, calibrul 80 milimetri. Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă neexplodată, bărbatul a anunțat de urgență organele abilitate. Specialiștii pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au intervenit cu promptitudine folosind autospeciala pentru intervenții pirotehnice. Pirotehniștii au ridicat cele trei bombe de aruncător și au continuat cercetările într-un perimetru stabilit. După trei ore și jumătate, pirotehniștii au mai găsit încă 1016 cartușe. În acest moment, pirotehniștii transportă în condiții de maximă siguranță, în vederea depozitarii și distrugerii, toată muniția găsită”, a transmis ISU Vaslui.

Ce trebuie să facă cetățenii

Autoritățile recomandă cetățenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri:

-să nu miște de pe locurile pe care se află, elementele de muniție descoperite;

-să nu desfacă și să nu predea la operatorii economici(societățile ce au ca activitate colectarea materialelor feroase), elementele de muniție descoperite;

-să nu folosească elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

-să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite;

-să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite.

O grenadă defensivă şi cartuşe de infanterie au fost găsite pe 18 februarie 2023 în pădurea din localitatea Săbăreni de către un bărbat care desfăşura, ca hobby, activităţi de căutare a obiectelor vechi, folosind un detector de metale.

‘Un apel la 112, primit astăzi după orele prânzului, sesiza faptul că în pădurea din localitatea Săbăreni a fost descoperită muniţie rămasă neexplodată. Cel care a solicitat sprijinul autorităţilor a fost un bărbat care desfăşura, ca hobby, activităţi de căutare a obiectelor vechi, folosind un detector de metale”, arată sursa citată.

Aceştia au constatat că este vorba despre o grenadă defensivă şi şapte cartuşe de infanterie, de calibrul 7,62 mm.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.