“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

Panică în Europa. Migranții împrăștie difterie. Adulții, obligați să se revaccineze

Difteria 696x391 1

Migranții, un pericol pentru sănătatea europenilor
Creșterea alarmantă a cazurilor de difterie din UE, o boală extrem de periculoasă și contagioasă, a pus pe jar autoritățile europene. Cele mai multe dintre acestea au fost depistate în centrele de primire a migranților, unde s-au cerut măsuri de carantinare și izolare prin amplasarea unor panouri de plexiglas, pentru a se evita contaminarea. Adulților li se recomandă revaccinarea anti-difterică, schema de actualizare făcându-se, de regulă, la intervale de 5-10 ani.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a emis o avertizare privind creșterea alarmantă a cazurilor de difterie în rândul migranților, raportându-se și o rezistență neobișnuit de mare la antibiotice. Difteria, o boală infecto-contagioasă, cu transmitere aeriană sau prin contact direct cu o persoană bolnavă, poate provoca afecțiuni grave și chiar decese. Toxina difterică duce la apariția unor false membrane în zona faringiană și nazală, care duc la obstrucție mecanică și asfixie.

Boala se manifestă prin febră, răgușeală, inspirație șuierătoare, tuse seacă lătrătoare, dispnee cu evoluție rapidă către insuficiență respiratorie și deces. Aceasta poate determina apariția unor complicații grave, precum paralizii ale nervilor cranieni, miocardită, afectare renală, dar și paralizii ale valului palatin și ale mușchilor oculari. Cazurile de difterie au fost deja raportate în Germania, Austria, Belgia, Franța, Norvegia, Olanda, Italia și Spania, dar și în Elveția și Regatul Unit. Față de o medie anuală de 50 de cazuri în Europa, anul acesta s-au înregistrat 232 de cazuri, fapt care a determinat solicitarea unor măsuri de prevenire a răspândirii bolii. La începutul acestei luni, Agenția pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit (UKHSA) a publicat un ghid de orientări suplimentare pentru cazuri și focare în locurile de cazare pentru solicitanți de azil, în care se recomandă testarea sensibilității antimicrobiene a tuturor cazurilor de difterie, lucru solicitat, de altfel, și de ECDC.

Centrele de azil, adevărate focare
Creșterea cazurilor de difterie din Europa a fost explicată prin numărul mare de migranți din țările cu difterie endemică, ceea ce face ca centrele de primire a acestora să fie adevărate focare de infecție. ECDC susține că riscul pentru persoanele din comunitatea mai largă de a contracta difterie este foarte scăzut, cu condiția să-și fi încheiat programul de vaccinare împotriva difteriei. Potrivit recomandărilor oficiale, rapelul vaccinului anti-difteric trebuie efectuat o dată la 5-10 ani, ceea ce înseamnă că revaccinarea adulților este obligatorie. Autoritățile europene cer statelor UE să identifice și să vaccineze persoanele care locuiesc în centre de migranți, care au un statut de vaccinare incomplet, care sunt nevaccinați sau au un statut de vaccinare necunoscut, prin administrarea unei doze de rapel sau a unui curs complet de anatoxină difterică, care conțin vaccin.

”Este necesară izolarea picăturilor respiratorii a tuturor cazurilor confirmate sau suspectate de difterie respiratorie. Dacă nu sunt disponibile facilități pentru izolarea picăturilor, ecranele trebuie plasate între carcase pentru a limita transmiterea potențială. Totodată, sunt necesare precauții de contact, cum ar fi evitarea contactului cu rănile și pansamentul rănilor, pentru cazurile confirmate și suspectate de difterie cutanată”, se arată într-un comunicat al ECDC.

Carantină totală
Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, toate cazurile de difterie confirmate, fie că se prezintă cu afecțiuni respiratorii sau cutanate, trebuie să rămână izolate până când eliminarea din organism este demonstrată prin două culturi negative obținute la cel puțin 24 de ore între ele, după terminarea tratamentului antimicrobian. ECDC cere, de asemenea, identificarea contactelor apropiate, în special a celor care ar fi putut fi expuși direct la secrețiile ulceroase orale și cutanate din cazuri, aceasta incluzând și personalul care acordă asistență cazurilor confirmate.

Claudia Marcu / Ziarul National

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.