“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

News alert. China amenință SUA cu război în Taiwan

china sua

China este hotărâtă să declanșeze un război pentru Taiwan, în cazul în care regimul de la Taipei va decide să-și declare independența. Amenințarea a venit in partea unui purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din China. Acesta a făcut declarații la finalul unei întrevederi dintre ministrul chinez și omologul său american care a avut loc la Singapore.

Ministerul chinez al Apărării a anunțat că Beijingul „nu va ezita să înceapă un război” dacă Taiwanul își va declara independența, relatează AFP. Declarația a fost făcută la finalul unei întrevederi între ministrul Apărării de la Beijing și omologul său de la Washinghton. Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc la un hotel din Singapore și a durat aproximativ 55 de minute, mai mult decât a fost prevăzut.

„Dacă cineva îndrăznește să separe Taiwanul de China, armata chineză nu va ezita nicio clipă să înceapă un război, oricare ar fi costul”, a amenințat Wu Qian, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării chinez, citându-l pe ministrul Wei Fenghe.

Ministrul Apărării din China, Wei Fenghe, și secretarul Apărării din Statele Unite, Lloyd Austin, au avut o întrevedere la Singapore. Cei doi au purtat primele discuții directe de la începutul mandatului administrației președintelui Joe Biden.

Ei au încercat să se asigure că tensiunile destul de profunde dintre cele două țări nu se vor transforma într-un conflict militar. Cei doi oficiali doresc să se asigure că un război nu va izbucni, în zona asiatică, din cauza unei lipse de comunicare.

China și SUA caută soluții pentru cooperare
Relațiile dintre China și Statele Unite au devenit din ce în ce mai tensionate în ultimii ani. Cele două mari economii mondiale fost tensionate, cele două mari economii având neînțelegeri pe mai multe teme, începând de la Taiwan și drepturile omului până la activitatea militară a Chinei din Marea Chinei de Sud.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și ministrul chinez al Apărării naționale, generalul Wei Fenghe, s-au întâlnit la Singapore, în hotelul Shangri-La. Anterior, cei doi au vorbit și au stabilit toate detaliile, la telefon, în luna aprilie.

Înainte de întâlnire, un înalt oficial american a spus că se va pune accentul pe încercarea de a stabili o serie de bariere de protecție în relația tensionată dintre cele două țări.

Presa chineză a mai precizat că Beijingul se va folosi de această întâlnire pentru a lua în discuție o posibilă cooperare cu Statele Unite.

China respinge un act de independență a Taiwanului
China, care revendică insula Taiwan ca fiind propriul său teritoriu, a intensificat activitatea militară în apropierea insulei în ultimii doi ani. Astfel, acțiunile militare ale Chinei au răspuns la ceea ce Beijingul numește o complicitate dintre Taipei și Washington.

Luna trecută, Joe Biden a declarat că Statele Unite se vor implica militar în cazul în care China ar ataca Taiwanul. Aceasta deși administrația a clarificat că politica SUA în problema Taiwanului nu s-a schimbat și că Washingtonul nu sprijină independența insulei.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.