fbpx
NOUTATIUMOR

Nepoții lui Gelu Duminică …au ales un cal să le fie împărat!

Din seria "Nepoții lui Gelu Duminică"

maxresdefault 42

Stihiile iernii ne fac pe toţi mai oameni, chiar şi dacă nu suntem oameni! Jenel, un armăsar de 8 ani din Strehaia, şi-a impresionat în acest weekend toţi concetăţenii cu un gest de generozitate tipic cabalină.

Pentru că afară era un ger teribil, calul şi-a primit stăpânii în casă şi i-a lăsat să doarmă în sufragerie, fără teamă că aceştia i-ar putea murdări covorul.

“Mi-era milă să-i ştiu înghesuiţi în cortul ăla mic, când eu am ditamai palatul de marmură, cu sobă şi candelabru”, recunoaşte calul, nechezând cu blândeţe. “Ştiu că unii spun că sunt murdari, că îşi fac nevoile pe unde apucă şi că îţi rumegă perdelele, dar n-au şi ei un suflet? Măcar atât le datorăm şi noi, un pic de căldură, după ce ne-au adus fân un an de zile.”

Stăpânii calului, un clan de cuţitari renumit în 6 ţări europene, spun că îi sunt foarte recunoscători animalului şi că vor face tot posibilul să-i răsplătească dărnicia. “Dacă vreun alt cal îi face probleme lui Jenel al nostru, să se aştepte să găsească un cap de om pe pernă dimineaţa!”, a comentat Richard Căldărar, capul norocoasei familii strehăiene.

tigani

Acest articol este un pamflet.

Sursa – TNR

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.