Mărturia CRUNTA a unui odios torționar comunist: „Interesul în anii ’50 era să scurtăm intelectualii”

Mărturia torționarului comunist Franț Țandără a devenit virală pe TikTok, fiind vorba despre un fragment dintr-un interviu în care povestea cum ”lichida” oamenii la comandă, mai ales intelectualii.

”Pacientul meu care-l aveam, zis ”pacientul”, pe care trebuia să-l lichidez, îi dădeam eu mâncare lu’ ăla? Îi dădeam….eu căutam să-l termin. Adică nu trebuia să-l ținem două zile, în 24 de ore să-i facem ce-i facem. Îl aduceau la cel târziu 11 noaptea și tot a doua zi la 11 noaptea pleca de acolo, dar pleca rece. Venea cald și pleca rece, așa se întâmpla.

Adică și mă întreba de multe ori: câte căpățâni ai făcut luna asta? Adică să-i dau raportul. Deci făceai două, una pe noapte. Interesul ăsta era în 50, să scurtăm intelectualii, era lupta de clasă, lupta de clasă trebuia eliminată. Toți filfizonii care au făcut studii la Paris, fie că au făcut, fie că n-au făcut, poate că a făcut la Iași, Cluj, Timișoara, București, dar era spus că a făcut la Paris. Nu erau priviți cu ochi buni ăștia.

Cu unii nu ne puteam lupta, eram doi inși, securistul și cu mine. Și nu puteam, erau unii care veneau mâncați, mai în forță, și am zis să nu vină mâncați că nu putem să rezistăm la ei. Ni-i trimiteau epuizați, de exemplu nemâncați 7-8 zile.

Nu se mai puteau ține pe picioare. Îi strângeam mâna în ușă. Dar nu era asta. Era la noi o satisfacție să îi batem la testicule că ne-a dat o lecție o femeie, nu i-am reținut numele, da ideea de la o femeie a venit. Se zice că ea îi bătea cu creionul.

Mi-am făcut o nuielușă și cu aia îi băteam, până leșina. Majoritatea mureau că se umflau testiculele. Puțini au scăpat de la testicule. Era o plăcere de a tortura. O distracție. Așteptai să scoți de la el. Dacă n-ai scos într-o oră, dă-l dracu, termină-l, ne apucă 12 noaptea cu el.

Trebuia să dai ceva, o notiță, notam nume, adresa, dacă a avut pistol, ce mărturisea. Tot îl ucideam, nu aveam de ce să-l lași. Oamenii curați la suflet n-au scăpat, i-am lichidat pe toți. În 53 nu mai aveai ce, îi lichidasem pe toți, rămăsese Coposu sau Diaconescu”, spune Franț Țandără în fragmentul respectiv.

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *