A MURIT DRAGNEA! Este ŞTIREA ZILEI în România

Este doliu în Armata Română! Generalul Marin Dragnea, unul dintre veteranii României din cel de-Al Doilea Război Mondial, s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, anunță Ministerul Apărării Naționale.

„S-a stins din viaţă veteranul Marin Dragnea! Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima și până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial şi a slujit Armata României aproape 50 de ani. La numai 12 ani a devenit copil de trupă iar la 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie”, a scris MApN, joi dimineață.

Presa a sugerat în mai multe rânduri că generalul Marin Dragnea ar fi fost rudă cu fostul șef PSD, Liviu Dragnea, dar veteranul a dezmințit această informație, explicând că singura legătură dintre ele și actualul prizonier de la Rahova este originea teleormăneană.

Marin Dragnea a fost înaintat de la gradul de colonel la cel de general ca recompensă pentru că a condus represiunea studenților de la Timișoara din 1956, în urma căreia sute de tineri au fost arestați, iar mulți dintre ei au fost condamnați la închisoare. El a fost comandatul Corpului 38 de Armată și al Garnizoanei Timișoara.

Unchiul lui Dragnea a luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind luat prizonier de ruși. Marin Dragnea s-a întors în România în 1944, împreună cu Divizia „Tudor Vladimirescu”, o unitate care contribuit în mod esențial la introducerea stalinismului în țară, potrivit jurnalistului Sabin Orcan.

Ulterior acesta a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul Armatei.

Marin Dragnea a primit de două ori decorații din partea Federației Ruse, în 2015, decretele fiind semnate de președintele Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Nu va simtiti rusinati…? Asa intelegeti voi meseria de journalist…? Saraca noastra Romanie… ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.