“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNATIONALPOLITICASTIRI

Marcel Ciolacu taie bursele a 16.000 de elevi!

Dacă el a putut fără școală, de ce nu ar putea și alții

Marcel Ciolacu doctorat psd pnl premier lider psd 780x470 1

Prin adoptarea Ordonanței “trenulețului”, Guvernul format din PSD și PNL a tăiat bursele oferite de companii pentru elevii implicați în învățământul dual. Această decizie a impactat în special copiii proveniți din familii cu resurse financiare reduse, care depindeau de aceste burse oferite de companii, constituind o sursă crucială de finanțare pentru programul de învățământ dual.

Prin eliminarea posibilității de deducere fiscală a burselor oferite de companii pentru elevii implicați în învățământul dual, Guvernul a compromis șansele acestor copii de a accesa o pregătire profesională în domenii esențiale precum sudura, mecanică, electricitate sau brutărie. Aceste domenii sunt adesea alese de cei din medii defavorizate, iar criza actuală de resurse umane în aceste sectoare nu va fi ameliorată prin eliminarea acestor burse. Decizia nu aduce beneficii nici bugetului, nici pieței muncii.

Până la această schimbare, un elev implicat în învățământul dual, specializat, să zicem, în meseria de instalator, primea o bursă lunară de 200 de lei din partea Ministerului Educației, la care se adăuga contribuția companiilor. Această decizie va afecta cei 16.000 de elevi implicați în învățământul dual și reprezintă o măsură care afectează interesele românești.

În ciuda acestei reduceri la burselor pentru elevi, bugetul alocat pensiilor speciale va crește la 15,7 miliarde de lei, reflectând o creștere de 18% față de anul 2023.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.