“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Mandat de ARESTARE pe numele lui Donald Trump! Cine l-a emis

Trump Mask

Un tribunal din Irak a emis, joi, un mandat de arestare naţional împotriva preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump pentru uciderea locotenentului lui Qassem Soleimani, informează AFP și AP News, citate de Agerpres.

Mandatul a fost emis ca parte a anchetei asupra uciderii lui Abou Mehdi al-Mouhandis, puternicul comandant al forţelor pro-Iran din Irak, ucis anul trecut împreună cu generalul iranian Qassem Soleimani.

În iunie 2020, Iranul a emis un mandat de arestare şi a cerut emiterea unei „notificări roşii” către Interpol pe numele lui Trump, pentru uciderea generalului Soleimani, procedură ce nu a avut succes până acum.

Drona care a pulverizat vehiculele în care se aflau cei doi la 3 ianuarie 2020, pe aeroportul din Bagdad, a decolat la ordinul lui Trump, care – după câteva zile – şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu faptul că au fost eliminaţi doi oameni dintr-un foc.

Soleimani, a acuzat Donald Trump, „spunea că ‘vom ataca ţara voastră, îi vom ucide pe oamenii voştri”. „Şi atunci am spus: ‘cât timp mai trebuie să auzim porcăria asta?’”, a continuat preşedintele Trump pentru a justifica uciderile, calificate drept „ilegale” şi „arbitrare” de Agnes Callamard, raportoare specială a ONU asupra execuţiilor extrajudiciare.

Mandat de arestare împotriva preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump
Tribunalul pentru anchete din Roussafa, sectorul estic din Bagdad, „a decis să emită un mandat de arestare împotriva preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, conform articolului 406 al Codului Penal irakian”, detaliază un comunicat al Autorităţii judiciare. Articolul 406 prevede pedeapsa cu moartea pentru orice omucidere cu premeditare.

Tribunalul dă asigurări că a finalizat ancheta preliminară, dar că „investigaţiile continuă pentru a demasca alţi autori ai acestei crime, fie că sunt irakieni sau străini”.

De un an de zile, forţele pro-iraniene din Irak nu încetează să-l acuze pe premierul irakian Moustafa al-Kazimi, pe atunci şef al serviciilor de informaţii, de complicitate la aceste asasinate, notează AFP.

Odată cu festivităţile de comemorare a unui an de la moartea celor doi, climatul politic din Irak, și așa foarte tensionat în contextul apropierii alegerilor legislative promise în iunie, a devenit şi mai aspru.

Mass-media pro-Iran promite „nume, în scurt timp”, în timp ce mai mulţi înalţi responsabili politici s-au acuzat reciproc în recente interviuri televizate.

Fiica lui Qassem Soleimani îl amenința pe Donald Trump, încă de anul trecut, după uciderea acestuia: „Nebunule, să nu crezi că totul s-a terminat cu martiriul tatălui meu”
Fiica comandantului militar iranian Qassem Soleimani, ucis de americani, a avertizat că Statele Unite se vor confrunta cu o „zi neagră”, deoarece au pus la cale asasinatul. Zeinab Soleimani a făcut declarațiile la funeraliile tatălui ei de la Teheran.

Zeinab Soleimani a vorbit în fața mulțimii și l-a avertizat pe președintele SUA: „Trump, nebunule, să nu crezi că totul s-a încheiat cu martiriul tatălui meu”.

Hassan Rohani, președintele Iranului, îl desființează pe Donald Trump, după ultimele evenimente din SUA: “Analfabet, bolnav și populist!”
Hassan Rohani, președintele Iranului, nu a ratat ocazia și, în contextul protestelor violente care au avut loc în SUA, l-a făcut praf pe Donald Trump, pe care l-a numit “analfabet”, “bolnav” și “populist”.

După ce în decembrie l-a comparat pe Donald Trump cu fostul dictator irakian Saddam Hussein, Hassan Rohani profită de scenele incredibile care au avut loc în SUA și lansează atacuri fără precedent la adresa omologului său american.

Ce am observat în SUA, aseară şi astăzi, a arătat, în primul rând, cât este de vulnerabilă şi fragilă democraţia occidentală, precum şi că, în aceste ţări, în pofida progresului ştiinţei şi tehnologiei, există mult populism”, a declarat Hassan Rouhani, care este de părere că Donald Trump este „analfabet”, „bolnav” și „populist” și că pe durata mandatului de președinte al SUA a aplicat o politică de presiune față de Iran.

Sursa: gandul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.