“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERALNOUTATI

MAMA si TATA inlocuiti cu PARINTELE 1 si 2

Dosarele electronice ale elevilor din școlile din Lituania nu vor mai cuprinde rubricile ”mama” și ”tata”, acestea fiind înlocuite cu ”Părintele 1” și ”Părintele 2”. Această măsură a fost susținută de primarul capitalei Vilnius, deși o decizie similară, dar care se aplica grădinițelor, a fost anulată din cauza opoziției opiniei publice din micul stat baltic.

”Pur și simplu nu știu unde mă încadrez, la părintele 1 sau 2”, a declarat o mamă nemulțumită pentru ziarul lituanian Delfi.

Părinții susțin că măsura controversată este un atac la familia tradițională. ”Căsătoria dintre un bărbat și o femeie este cel mai natural mod de a crește copii”, consideră Renaldas Janciauskas, membru al Forumului Părinților Lituanieni. 

Tendința înlocuirii termenilor de mamă și tată din actele oficiale a mai fost întâlnită și în alte state membre ale UE, precum Franța, în baza unei recomandări în acest sens din partea Consiliului Europei. Motivația invocată este legată de faptul că cele două cuvinte ar fi o ”manifestare a sexismului”.

Sursa: FrontPress.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.