“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Macron vs. Le Pen. A început votul pentru scrutinul prezidenţial în teritoriile franceze de peste mări

Emmanuel Macron

Cetăţenii francezi din unele teritorii de peste mări din Americi şi Pacificul de Sud se îndreptau sâmbătă spre urne pentru a-şi alege următorul preşedinte, cu o zi mai devreme decât cei de pe continent, informează DPA.

Principalul contracandidat al preşedintelui în exerciţiu Emmanuel Macron este Marine Le Pen, de extremă dreapta.

Sondajele îl arată pe Macron în frunte, deşi Le Pen a redus diferenţa. Franţa este a şaptea cea mai mare economie din lume şi unul dintre principalii promotori ai politicii din Uniunea Europeană.

O victorie a lui Le Pen, o eurosceptică vocală care este în favoarea unor politici dure împotriva imigraţiei, ar putea bulversa politica europeană, comentează DPA. Nu se aşteaptă ca preşedinţia să fie decisă în acest weekend.

Dacă, aşa cum este aproape sigur, niciunul dintre cei 12 candidaţi nu va obţine o majoritate absolută, atunci cei doi candidaţi care obţin cele mai multe voturi se vor confrunta în al doilea tur de scrutin pe 24 aprilie.

Politicianul de stânga Jean-Luc Melenchon are, de asemenea, o şansă de a ajunge în turul doi, după ce a înregistrat recent procente considerabile în sondaje şi se află pe locul al treilea – deşi încă la câteva puncte procentuale în spatele lui Macron şi Le Pen.

În Franţa continentală, secţiile de votare se deschid duminică la ora 8.00 (06.00 GMT). Primele proiecţii sunt aşteptate imediat după închiderea ultimelor urne, la ora 20.00.

Emmanuel Macron ar putea avea o misiune mai complicată decât credea în câştigarea unui nou mandat de preşedinte al Franţei. Marine Le Pen s-a apropiat la doar câteva procente în sondaje, cu doar câteva ore rămase până la alegerile prezidenţiale.

Macron a atacat-o pe Le Pen, spunând că aceasta “îşi minte votanţii despre programul ei rasist”, dar a acuzat-o şi de “complezenţă în ceea ce priveşte legăturile cu Rusia”.

Acesta a mai spus că politicile sociale ale lui Le Pen “vor diviza societatea într-un mod brutal”, vor duce la şomaj în masă şi vor speria investitorii străini.

Despre Vladimir Putin, Macron a spus că “nu m-am complăcut niciodată. Nu e şi cazul lui Marine Le Pen, care este dependentă financiar de Vladimir Putin şi de regimul său”.

Sursa: dcnews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.