Lovitură URIASA pentru Guvern! Comisia Europeană respinge PNRR. Banii europeni, in aer

Lovitură pentru Guvern! Comisia Europeană respinge PNRR. România nu va mai primi fonduri europene pentru un domeniu esențial, cum ar fi irigațiile. Bruxellesul a respins și alocările pentru infrastructură, în forma lor actuală.

Lovitură pentru Guvern! Comisia Europeană respinge PNRR. Dezvoltarea României, așa cum a fost concepută de actuala coaliție aflată la guvernare, nu va mai avea loc.

Comisia Europeană trimite PNRR înapoi Executivului de la București, pentru a fi refăcut în părțile esențiale.

Lovitură pentru Guvern! Comisia Europeană respinge PNRR. Dan Barna confirmă
România nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR) pentru sistemul de irigaţii, a declarat, miercuri seară, vicepremierul Dan Barna.

Acesta a precizat la TVR 1 că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a prezentat la Bruxelles proiectul PNRR, însă Comisia Europeană a solicitat modificarea acestuia.

“În cadrul discuţiilor şi negocierilor avute în cadrul coaliţiei cu cei trei parteneri, am căzut de acord asupra unei forme de propuneri a PNRR cu care colegul nostru Cristian Ghinea a fost la Bruxelles, a discutat acolo cu oficialii europeni, cu comisarii pe acest subiect.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Unele dintre teme au fost acceptate. Despre alte teme, Comisia Europeană a spus: ‘Cred că vă sunt necesare, dar nu vă dăm bani din PNRR pentru asta’. Noi avem trei miliarde pentru irigaţii.

”Există discuţii cu oficialii europeni”
Au zis că nu este o reformă care ajută la rezilienţă după COVID, pentru că acest instrument la nivel european a fost gândit ca statele să se repună pe picioare după criza COVID şi unele teme sunt acceptate, alte teme…

Nu e vorba că nu ne dau bani deloc. La unele au zis că e alocarea prea mare şi sunt dispuşi să dea sume mai mici”, a afirmat Barna.

El a subliniat că pentru irigaţii vor fi alocate fonduri din bugetul naţional sau din fondurile structurale pe agricultură.

Vicepremierul a spus, de asemenea, că există discuţii cu oficialii europeni “pentru acceptarea componentei de infrastructură”.

Citiți și:  PNRR: Motivul HALUCINANT pentru care milioane de euro sunt în pericol

”Până la jumătatea lunii mai va fi realizată o formă consolidată”
“Avem în continuare discuţii cu acceptarea componentei de infrastructură, care pentru noi e pe viaţă şi pe moarte. E discuţia în curs. Nu au respins, dar e discuţia în curs legat de calibrare, cât să fie granturi, cât să fie împrumuturi.

Pe mai multe dintre capitolele prezentate deja public şi în Parlament de colegul meu Cristian Ghinea avem astăzi pe masă punctele de vedere ale Comisiei, cu observaţii, cu lucruri de adăugat.

Mâine, poimâine o să avem întâlniri în cadrul Guvernului cu miniştrii în care le prezentăm punctele de vedere ale Comisiei”, a menţionat Dan Barna.

Potrivit acestuia, până la jumătatea lunii mai va fi realizată “o formă consolidată” a proiectului PNRR, care va fi supusă aprobării Comisiei Europene.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!