Legea care a pus pe jar toată România! DECIZIA luata de Florin Cîțu: “Vom abroga acea lege, cu totul”

Guvernul vrea să înceapă să vândă activele companiilor de stat din România. O lege care a fost creată pentru a intezice acest lucru va fi abrogată. Înstrăinarea activelor companiilor de stat se dorește a fi făcută pentru că România vrea să dea un semnal că are o economie modernă, care ştie să lucreze cu instrumentele pieţei de capital, susține Premierul Florin Cîțu.

Înstrăinarea activelor companiilor de stat rămâne una din prioritățile actualului Guvern, chiar dacă Premierul Florin Cîțu numește aceste proces capitalizare.

Astfel, Cîțu dorește în continuare abrogarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, ce interzice vinderea participațiilor statului și a activelor de stat cel puțin până în 2022.

Citiți și:  Scandal monstru în PNL. Cîțu a promis ACEEASI funcție la trei liberali

Înstrăinarea activelor companiilor de stat pentru a le salva
Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că Legea privind neînstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale va fi abrogată, ca un semnal pentru piaţa de capital, în sensul atragerii de noi investiţii străine în România.

“Vom abroga acea lege, cu totul. (…) Aici nu este vorba de înstrăinare a acţiunilor, e vorba de a atrage capital în România. Asta facem, capitalizăm aceste companii.

Nu avem resursele la buget să capitalizăm toate aceste companii, la nevoile pe care le au aceste companii pentru investiţii şi pentru a se dezvolta. Şi atunci, bineînţeles, că o parte din acţiuni sau din proprietatea acestor companii este transferată, în schimbul acestui capital, altor acţionari.

Citiți și:  Lovitură DURA pentru Florin Cîțu! Mesajul lui Rareș Bogdan

Se întâmplă peste tot în lume. Şi, mai mult de atât, ceea ce am observat şi în România, dar şi în alte ţări, acolo unde am avut astfel de injecţii de capital şi au venit după aceea cu un management performant, cu o guvernanţă corporativă, (…) acele companii au fost salvate, au mers mai departe, au angajat oameni, au fost profitabile, au plătit taxe la buget. Asta este reţeta pe care vrem să mergem”, a explicat Cîţu, într-un interviu la Radio Guerrilla.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.