“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALNOUTATIOPINIISTIRI

Le vom da tot si chiar ce nu au avut! Romanii pot sa mai astepte la coada?

Preşedintele României, Traian Băsescu, care a efectuat săptămâna aceasta o vizită în Israel a evocat întărirea relaţiilor dintre România şi Israel şi toleranţa românilor faţă de evrei într-un interviu acordat ziarului israelian Israel Hayom, difuzat vineri în ediţia sa online. Traian Băsescu a declarat răspicat că “Le vom da înapoi evreilor ce le-au luat comuniștii”. Nu înțeleg setea clasei politice post-decembriste de a retroceda către minorități absolut tot ce au cerut și chiar și ce nu au avut înainte de naționalizarea din 1948.

Când Băsescu sau Ponta au fost în Germania le-au zis oficialităților de la Berlin că vor retroceda proprietățile săsești imediat, deși Germania e datoare României echivalent cu 19 miliarde euro datorie din al doilea război mondial. Ungurii au primit absolut ilegal toate clădirile istorice din centrele orașelor ardelene, deși nobilii și grofii fuseseră despăgubiți anterior de către statul român, în urma procesului optanților din anii 1920. Deci, urmașii nobililor unguri au fost despăgubiți de două ori: o dată în bani în perioada interbelică și o dată în natură în anii 90 de o clasă politică subordonată UDMR. Jaful imobiliar la drumul mare practicat de guvernele post-decembriste vândute a aruncat orașele ardelene într-o mentalitate medievală, în care românii sunt din nou extra muros. De asemenea, comunitatea evreiască și-a primit înapoi după 1990 absolut toate clădirile, imobilele, terenurile și fabricile naționalizate în 1948. Întotdeauna pentru clasa politică post-decembristă dâmbovițeană minoritățile au avut prioritatea despăgubirilor și retrocedărilor, urmașii nobililor unguri fiind despăgubiți chiar de două ori cu încălcarea legii și moralei. Singurii care nu au fost despăgubiți sau nu le-au fost retrocedate decât parțial sau deloc proprietățile a fost majoritatea etnică din această țară: românii.

Nu pot să uit cum în 2002 bunica a murit cu inima îndurerată și ochii în lacrimi așteptând în zadar de la Ion Iliescu ot Petre Roman și compania titlu de proprietate pe o mica moșie din nordul județului Vâlcea, care nu a mai ajuns, deși își depusese actele încă din 1991 cu legea funciară. Pe imobilele confiscate de către comuniști nici azi familia mea nu a primit despăgubirile. Mereu familia primește de la București aceeași țidulă emisă de un minister a unei clase politice corupte și incompetente că suntem undeva pe o listă de așteptare alături de alte milioane de români, că vom primi cândva despăgubirile dar nu în bani, ci în acțiuni. La fel ca noi așteaptă alte milioane de români despăgubirile pe clădirile, fabricile, terenurile naționalizate de comuniști. Mereu pentru metecii Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Radu Vasile, Petre Roman, Traian Băsescu sau Victor Ponta prioritatea în acordarea despăgubirilor au avut-o ungurii, sașii, evreii sau țiganii, în niciun caz românii. Nu întâmplător, Traian Băsescu a declarat răspicat că le va retroceda evreilor averile confiscate de către comuniști, nu românilor.

Aș vrea să aud odată, după 24 de ani, un politician sau președinte român să spună că în mandatul său prioritatea lui număru unu este ca românilor să le fie date averile înapoi, confiscate de către comuniști, și că nu mai acceptă ca aceștia în propria țară să fie ultimii la coadă pentru a li se face dreptate. Cu actuala clasă politică nu cred că se va întâmpla un lucru benefic pentru români. Cred că e vremea ca românii să nu mai stea umili la coadă pentru drepturile lor, ci să se bage în față și să dea de pământ cu vânzătorii de la tejghea ce au pus țara pe tarabă și apoi să-și ia România înapoi. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.