Informaţia care-l îngroapă pe Klaus Iohannis. Este ALERTA pe scena politica

A fost o ediţie incendiară a emisiunii “Sinteza zilei”. Ce s-a întâmplat miercuri seara în platoul lui Mihai Gâdea întrece imaginaţia! Sunt informaţii de ultimă oră.

Mihai Gâdea a prezentat informaţia momentului! Sunt datele care-l îngroapă pe Klaus Iohannis
Realizatorul Antena 3 a prezentat, miercuri seara, datele a patru sondaje efectuate la nivel naţional cu privire la situaţia politică din România, dar şi despre cum vad românii viaţa lor în acest moment.

Oamenii nu par să mai aibă deloc încredere în guvernanţi, cota de încredere a preşedintelui Klaus Iohannis s-a prăbuşit, iar PSD ar câştiga detaşat confruntarea electorală, dacă ar fi organizate alegeri în acest moment.

Iată datele celor patru sondaje de opinie, prezentate de Mihai Gâdea miercuri seara.

Ciolacu, Rafila şi Arafat, pe podium la capitolul încredere, potrivit Curs
Potrivit sondajului realizat de Curs, când au fost întrebaţi despre personalităţile politice în care au cea mai mare încredere, românii i-au nominalizat pe Marcel Ciolacu (25%), Alexandru Rafila şi Raed Arafat (cu câte 23%), Gabriela Firea (20%) şi Dacian Cioloş (19%).

Când vine vorba despre intenţia de vot a românilor, PSD ar câştiga detaşat. Partidul Social Democrat stă la 39%, urmat de PNL cu 21%, AUR cu 13%, USR cu 11% şi UDMR cu 5%, potrivit antena3.ro.

Alexandru Rafila, primul la capitolul încredere în sondajul Avangarde. Iohannis are doar 14% cotă de încredere
Sondajul Avangarde are câteva modificări atunci când vine vorba despre încrederea în politicieni. Alexandru Rafila este, de data aceasta, pe locul întâi, cu 30%. El este urmat de şeful său de partid, Marcel Ciolacu, cu 25%, şi de primarul Clujului, Emil Boc, cu 24%. Raed Arafat este pe patru, cu 23%, urmat de copreşedintele AUR George Simion cu 20%.

Preşedintele Klaus Iohannis este abia pe locul 6. Numai 14% dintre respondenţi au spus că au o părere bună despre şeful statului, în timp ce 70% au precizat că au o părere proastă despre acesta.

Cât despre preferinţele la vot, PSD ar obţine în alegeri 40%, PNL – 17%, AUR – 14%, iar USR – 13%.

Cei mai mulţi dintre români consideră în acest moment că țara se îndreaptă într-o direcție greșită. Procentul este unul covârşitor: 80%!

77% dintre români acordă note între 1 și 4 politicienilor români și doar 8% ar acorda note de 7, 8 și 9. Nimeni nu ar acorda nota 10 vreunui politician din România.

Cât despre necesitatea vaccinării împotriva COVID-19, 46% dintre români cred ca ea este necesară, în timp ce 39% au răspuns că vaccinarea nu e necesară.

AUR, pe locul doi în România, potrivit Sociopol
Sondajul Sociopol vine cu o surpriză majoră la capitolul intenţie de vot pentru partide.

PSD este tot pe locul întâi, cu 32%, însă cei de la AUR stau pe locul doi, în faţa liberalilor, cu 21%.

Pe locul al treilea este PNL, cu 20%, apoi USR, cu 13%, iar cei de la UDMR ar obţine 6% din voturi.

Inscop: Alegerile anticipate, o soluţie pentru România?
Cel de-al patrulea sondaj prezentat, cel de la Inscop, a vrut să afle ce cred românii despre soluţia alegerilor anticipate. Părerile par aici împărţite în mod egal.

La întrebarea dacă “alegerile anticipate ar putea rezolva criza politică din România”, 50,2% au răspuns pozitiv.

Cât priveşte intenţia de vot, dacă alegerile ar avea loc duminica aceasta, PSD ar câştiga, cu 36,7%. Pe locul doi s-ar afla PNL, cu 19,8%, locul trei – AUR cu 16,4%, iar locul patru – USR cu 15,3%.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *