“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENATIONALSTIRI

ÎNCEPE CONSTRUCȚIA UNEI VILE DE LUX PENTRU CEI DIN PSD, PNL ȘI USR: ANP a semnat un contract pentru realizarea unui nou PENITENCIAR în Buzău

Construcția unui penitenciar nou în județul Buzău:

inquam photo bucuresti conferinta mj contract executie penitenciar unguriu 6 dec 2023 240716

Ceremonia semnării unui contract crucial pentru construcția unui nou penitenciar în județul Buzău, în localitatea Unguriu, a avut loc miercuri la București. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a subliniat importanța investiției și necesitatea acestui proiect în contextul supraaglomerării din închisori și a condamnărilor repetate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din cauza condițiilor precare.

Contractul de execuție a fost semnat de Administrația Națională a Penitenciarelor și vizează construirea unei noi unități de detenție cu o capacitate de 900 de locuri. Din această capacitate, 100 de locuri vor fi în regim deschis, iar 800 în regim semideschis, conform standardelor din Memorandumul Rezmiveş, depășind chiar și standardele europene. Ministrul Alina Gorghiu a subliniat că această investiție vine în întâmpinarea unei vulnerabilități majore în sistemul penitenciar, regimul semideschis având cel mai mare grad de ocupare, de 139,18%. Adăugarea acestor noi locuri de cazare este preconizată să ducă la o scădere semnificativă a gradului de ocupare mediu la 94,38%, aducând o schimbare fundamentală în sistemul penitenciar din partea de est a țării.

Valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ 65 de milioane de euro, iar proiectul de la Unguriu este inclus în acordul cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat în 2019 și aprobat prin lege în 2020.

Dacă lucrările se vor desfășura conform graficului și fără întârzieri semnificative, penitenciarul de la Unguriu este programat să devină funcțional în 2027. Această investiție este așteptată să aibă un impact major asupra comunei buzoiane, generând noi locuri de muncă și contribuind la creșterea veniturilor colectate sub formă de taxe și impozite pentru bugetul local.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.