“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

Încă o AMENINȚARE NUCLEARĂ. Președintele A SPUS-O CATEGORIC: NU RENUNȚĂM

sua

Lumea se confruntă cu o nouă amenințare din partea unei țări de pe așa-numita „Axă a răului”, care a anunțat că nu renunță la producția de rachete. Declarația sfidează astfel sancțiunile impuse de SUA.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat într-o intervenție televizată citată de Reuters că țara sa va continua să producă rachete balistice pentru propria securitate și că nu consideră că acest lucru ar fi o încălcare a acordului nuclear dintre Teheran și comunitatea internațională.

Declarația lui Rouhani vine la puțin timp după ce Camera Reprezentanților a Statelor Unite a votat pentru noi sancțiuni contra programului iranian de dezvoltare a rachetelor balistice, ca parte a efortului american de a descuraja înarmarea Teheranului fără mișcări care ar putea pune în pericol acordul nuclear internațional.

„Am construit, construim și vom continua să construim rachete, iar asta nu violează niciun acord internțional”, a spus Rouhani în parlamentul național, adăugând că „vom produce orice armă, de orice tip, și o vom folosi oricând pentru propria apărare”.

VEZI SI: STIREA MOMENTULUI – Se schimba HARTA LUMII. O NOUA TARA va fi PROCLAMATA pe 25 septembrie. Avertismentul DUR al SUA

SUA au impus deja, unilateral, sancțiuni contra Teheranului, motivând că testele cu rachete balistice încalcă o rezoluție a ONU, prin care s-a cerut Iranului să nu desfășoare activități care să creeze rachetelor sale balistice capacitatea de a purta focoase nucleare.

Iranul însă neagă că ar urmări să devină o putere nucleară sau să își adapteze rachetele pentru încărcături atomice.

Mai mult, Rouhani a criticat Statele Unite din cauza refuzului președintelui Donald Trump de a certifica îndeplinirea, de către Iran, a cerințelor acordului din 2015 asupra programului nuclear iranian, în ciuda opiniei favorabile a inspectorilor internaționali.

„Ignoră vechile negocieri și acroduri aprobate de Consiliul de Securitate al ONU și se așteaptă ca noi să negociem cu el?”, s-a întrebat, retoric, Rouhani. „Din cauza comportamentului pe care (Trump – n.red.) îl adoptă, America poate să-și ia gândul de la orice negocieri și acorduri cu alte țări”, a adăugat președintele iranian, probabil cu referire la Coreea de Nord.

VEZI SI: Europa de azi va fi in curand EURABIA – Planul JIHADISTILOR pregatit de 40 de ani, pas cu pas

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, a declarat sâmbătă că nici măcar nu-și poate imagina ca Statele Unite să accepte Coreea de Nord printre puterile nucleare ale Lumii și a scos în evidență faptul că, deocamdată, SUA merge pe calea diplomației pentru a rezolva criza, dar a avertizat că orice atac al Phenianului va duce la o reacție militară de natură să copleșească țara dictatorului Kim Jong-un.

Iranul a fost inclus de fostul președinte George W. Bush, în Discursul despre starea națiunii din 2002, pe așa-numita „Axă a răului”, alături de Irak, Siria, Libia, Cuba și Coreea de Nord, din cauza acuzațiilor că ar sprijini terorismul internațional.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.