Încă o AMENINȚARE NUCLEARĂ. Președintele A SPUS-O CATEGORIC: NU RENUNȚĂM

Lumea se confruntă cu o nouă amenințare din partea unei țări de pe așa-numita „Axă a răului”, care a anunțat că nu renunță la producția de rachete. Declarația sfidează astfel sancțiunile impuse de SUA.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat într-o intervenție televizată citată de Reuters că țara sa va continua să producă rachete balistice pentru propria securitate și că nu consideră că acest lucru ar fi o încălcare a acordului nuclear dintre Teheran și comunitatea internațională.

Declarația lui Rouhani vine la puțin timp după ce Camera Reprezentanților a Statelor Unite a votat pentru noi sancțiuni contra programului iranian de dezvoltare a rachetelor balistice, ca parte a efortului american de a descuraja înarmarea Teheranului fără mișcări care ar putea pune în pericol acordul nuclear internațional.

„Am construit, construim și vom continua să construim rachete, iar asta nu violează niciun acord internțional”, a spus Rouhani în parlamentul național, adăugând că „vom produce orice armă, de orice tip, și o vom folosi oricând pentru propria apărare”.

VEZI SI: STIREA MOMENTULUI – Se schimba HARTA LUMII. O NOUA TARA va fi PROCLAMATA pe 25 septembrie. Avertismentul DUR al SUA

Citiți și:  Si-a împuscat fiica de doar 16 ani! Toata lumea este în stare de șoc

SUA au impus deja, unilateral, sancțiuni contra Teheranului, motivând că testele cu rachete balistice încalcă o rezoluție a ONU, prin care s-a cerut Iranului să nu desfășoare activități care să creeze rachetelor sale balistice capacitatea de a purta focoase nucleare.

Iranul însă neagă că ar urmări să devină o putere nucleară sau să își adapteze rachetele pentru încărcături atomice.

Mai mult, Rouhani a criticat Statele Unite din cauza refuzului președintelui Donald Trump de a certifica îndeplinirea, de către Iran, a cerințelor acordului din 2015 asupra programului nuclear iranian, în ciuda opiniei favorabile a inspectorilor internaționali.

„Ignoră vechile negocieri și acroduri aprobate de Consiliul de Securitate al ONU și se așteaptă ca noi să negociem cu el?”, s-a întrebat, retoric, Rouhani. „Din cauza comportamentului pe care (Trump – n.red.) îl adoptă, America poate să-și ia gândul de la orice negocieri și acorduri cu alte țări”, a adăugat președintele iranian, probabil cu referire la Coreea de Nord.

Citiți și:  Reacția SUA privind intervenția din Kazahstan a declansat FURIA Rusiei

VEZI SI: Europa de azi va fi in curand EURABIA – Planul JIHADISTILOR pregatit de 40 de ani, pas cu pas

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, a declarat sâmbătă că nici măcar nu-și poate imagina ca Statele Unite să accepte Coreea de Nord printre puterile nucleare ale Lumii și a scos în evidență faptul că, deocamdată, SUA merge pe calea diplomației pentru a rezolva criza, dar a avertizat că orice atac al Phenianului va duce la o reacție militară de natură să copleșească țara dictatorului Kim Jong-un.

Iranul a fost inclus de fostul președinte George W. Bush, în Discursul despre starea națiunii din 2002, pe așa-numita „Axă a răului”, alături de Irak, Siria, Libia, Cuba și Coreea de Nord, din cauza acuzațiilor că ar sprijini terorismul internațional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.