Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
NATIONALSTIRI

IMAGINI NEMAIVAZUTE în România. S-a întâmplat deja și ține până pe 30 iunie. Ce avertizează meteorologii. E prima vară în care se intensifică…

inundatii zapada vara 1140x720

Vremea a luat-o razna în ultima vreme. În vestul României e potop de câteva zile, sudul țării se confruntă deja cu episoade locale de caniculă, iar la munte… ninge!

Cine să mai înțeleagă ceva din aceste anotimpuri când nu mai știm dacă e vară, toamnă sau primăvară. Sunt zile în care avem și 3 anotimpuri în 24 de ore, semn că încălzirea globală nu e o glumă, deși mulți neagă fenomenul.

Iarnă pe Transfăgărășan
Drumul Național 7C – Transfăgărășan va fi blocat până pe 30 iunie pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, Argeș) și 130,8 (Bâlea Cascadă, Sibiu).

Motivul pentru care această porțiune de drum nu va fi accesibilă șoferilor este zăpada cât casa care a căzut, dar și pietrele care blocează circulația.

Echipele de intervenție au reușit să elibereze aproape toată banda de circulație până la Bâlea Lac.

„Peste iarna au fost caderi masive de pietre si exista in continuare pericolul producerii unor avalanse. In plus trebuie refacute mai multe elemente de siguranta circulatiei (parapete sau indicatoare rupte) „, au transmis cei de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pe Facebook, care au si postat, pe Facebook, cateva poze din zona.

Furtuni puternice în Ardeal
Aradul și Alba au stat sub șuvoaie de apă zilele acestea. Canalizările au fost blocate, iar la Arad, de pildă, șobolanii mișunau pe străzi la începutul săptămâni.

Vremea a făcut prăpăd și în Alba Iulia, unde nivelul apei a atins 20 de centimetri. Canalizarea, evident, nu a făcut față și au fost mai multe străzi inundate. Același lucru s-a întâmplat și în Brașov. Iată imaginile:

Meteorologii anunță în continuare vreme capricioasă pentru această perioadă a verii. Practic, nu va fi nicio zi fără ploaie.

Finalul de săptămână va fi însă unul plăcut din punct de vedere meteorologic în sudul țării. Săptămâna viitoare, spun cei de la ANM, trebuie să ne așteptăm deja la primele episoade de caniculă.

Scoarța planetei suferă modificări din cauza încălzirii globale
Din cauza topirii ghețarilor, cantitatea de apă la nivel planetar va fi tot mai mare. Mările și oceanele Pământului vor reprezenta o adevărată amenințare pentru planeta noastră. Fundul oceanelor se deformează din cauza schimbării structurii scoarței terestre.

Fundul oceanelor se va scufunda în anumite zone, iar anumite bucăți din țări sau chiar insule vor dispărea complet, fiind înghițite de ape.

Potrivit Daily Mail, problema încălzirii globale este una ireversibilă. Nivelul mărilor va schimba și structura curenților din anumite zone maritime și va influența cu siguranță climatul.

E foarte probabil ca în emisfera sudică să apare fenomene precum ninsoarea, iar în nord să fie din ce în ce mai cald. Nu sunt excluse nici fenomene severe precum ploile de gheață ori ninsori abundente în deșert, dar asta peste zeci sau sute de ani.

„Acum ne aflăm într-o fază de încălzire. Dar pe fondul acestei încălziri au fost şi perioade de răcire. Anii 60-70 ai secolului trecut au fost în mod clar perioade de răcire a climei, când gheţarele creşteau în Alpi, creşteau în Caucaz şi în toată lumea”, susține omul de știință Vladimir Kotliakov pentru Radio România Actualități.

„Cât va dura nu poate spune nimeni. Nici un model matematic nu poate spune asta, deşi unele susţin că, iată, avem o anumită creştere a temperaturii, iar la sfârşitul acestui secolul această creştere va fi de 3-4-5 grade”, a mai spus rusul. (SURSA: TEOTRANDAFIR.COM)

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.