Arafat este în alertă maximă! Se pregătesc intervenții masive în această noapte

Raed Arafat, șeful DSU, a avertizat că România se află în alertă maximă din cauza condițiilor meteo severe din zeci de județe. Se pregătesc intervenții masive în această noapte din cauza inundațiilor în mai multe zone, iar pompierii sunt pregătiți de ceea ce este mai rău.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și secretar de stat în MAI, spune că în toate judeţele care sunt sub incidenţa codului portocaliu de vreme rea sunt activate echipele sau grupele operative ale IGSU. Anunțul a fost făcut la videoconferinţa cu prefecţii condusă de premierul Florin Cîțu.

Avertismentul lui Raed Arafat privind vremea rea din România
Acesta a să subliniat cooperarea excelentă avută cu poliţiştii de la Ordine Publică, cu reprezentanţii Jandarmeriei şi cu MApN în zone unde aceştia au intervenit în sprijinul echipelor ISU după ce situația grea cauzată de vremea rea a impus-o.

„La acest moment, toate judeţele care sunt sub incidenţa codului portocaliu au în ele echipele sau grupele operative ale IGSU activate, inclusiv la nivelul ministerului, unde avem un centru de coordonare, grupă operativă din cadrul IGSU, împreună cu colegii de la DSU. Toate judeţele care au fost afectate li s-a transmis să solicite orice ajutor au nevoie.

Citiți și:  Lucian Bode, anunt SOCANT: Raed Arafat s-a IMPLICAT PERSONAL în scandalul Șoșoacă!

Având în vedere că este vorba de fenomene nowcasting mai mult, clar că nu putem să preîntâmpinăm şi să trimitem echipe din timp, pentru că nu ştim unde vor apărea fenomenele, însă, oriunde este nevoie s-a recurs, de exemplu la Alba sau în unele unităţi de la Prahova, la ridicarea nivelului de alertă la nivel judeţean sau la nivelul unor subunităţi şi IGSU este pregătit să intervină cu echipele din judeţele care nu sunt impactate de fenomenele meteo către judeţele care sunt impactate şi cu utilaje şi cu personal”, a transmis Raed Arafat.

Mesajele RO-ALERT, de o deosebită inportanță la nivel național
Mai mult, şeful DSU a explicat importanţa transmiterii mesajelor RO-ALERT, atrăgând atenția că întârzierile intervenite în multe situații, atunci când mesajele vin prea târziu sau după anumite evenimente, se datorează faptului că fenomenele meteo înregistrate sunt de tip nowcasting și sunt greu de preconizat. Totuși, imediat ce ele sunt primite de la ANM, sunt transmise mai departe populației.

Citiți și:  Raed Arafat, anunţ sumbru cu privire la valul 5! Avem o problemă mult mai gravă

„Rămânem pregătiţi şi insist asupra trimiterii mesajelor RO-ALERT şi ce trimitem pentru informare prin TVR şi prin aplicaţia DSU din timp, dar şi aici aş dori să explic că au fost întrebări de ce mesajele pe RO-ALERT ajung cu timp foarte scurt înaintea fenomenului sau chiar în timpul în care a început fenomenul. Asta este pentru că este fenomen nowcasting şi se află despre el tot foarte târziu de către ANM.

Deci ANM, când ne informează că au aflat de fenomen, noi imediat transmitem mesajul, dar fiind fenomen nowcasting, timpul la dispoziţia noastră este scurt şi din cauza asta vine la scurt timp înainte de apariţia fenomenului”, a mai explicat Arafat.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *