“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

A FURAT un MILION de LEI de la STAT dar JUDECATORII i-au REDUS PEDEAPSA LASANDU-L in LIBERTATE

galati

Un bărbat a reuşit să stabilească un record în materie de ţepuit statul, după ce oamenii legii au constatat că acesta a înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive, utilizând facturi fiscale şi chitanţe de plată întocmite în fals în perioada 2007-2010.

Sion Petrică, administrator al SC Junii şi Dănuţ 2003 SRL Iveşti, a  creat mai multe firme fantomă sau s-a folosit de numele unor societăţi, care nu au recunoscut ulterior relaţiile comerciale, în scopul diminuării bazei de impozitare şi deducerii nelegale a TVA. Procurorii au stabilit iniţial că prejudiciul cauzat statului se ridică  la 1,13 milioane de lei. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi l-a trimis în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată, iar Finanţele s-au constituit parte civilă în proces pentru a încerca să recupereze paguba.

VEZI SI: Un primar care a furat 5 lei din bugetul comunei sale, condamnat la 174 de ani puşcărie cu executare

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi l-au condamnat  iniţial pe Sion Petrică la 2 ani şi 4 luni de închisoare, dar instanţa superioară a decis pe 9 noiembrie să reducă sancţiunea penală la 2 ani şi să o suspende condiţionat. De amintit este şi paradoxul creat de judecători. Instanţa a majorat despăgubirile pe care Sion Petrică a fost obligat să le plătească către ANAF de la 160.000 de lei la 288.000 de lei, concluzionând totuşi că administratorul evazionist nu are bunuri mobile şi imobile care să fie sechestrate şi vândute pentru ca statul să îşi recupereze paguba.

VEZI SI: AFACERI LA CHEIE: Arhiepiscopul Teodosie şi-a făcut hotel şi SPA pe terenul luat de la o mânăstire

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.