“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Florin Ciordache nu poate justifica averea trecută pe numele fiicei. Jos justiția!

fata lui iordache

Ca orice arivist submediocru, dar foarte șiret, Florin Iordache nu-și poate justifica averea. Un fost apartament de 100.000 de euro, acum în proprietatea fiicei lui Iordache, a fost pitit de deputat pe numele părinților săi, pensionari săraci din Caracal. Tot de la părinți (de la tată și de la socru, mai exact), Florin Iordache a primit “împrumut” 320.000 de lei, cam 90.000 de euro la data tranzacției.

Despre “împrumut” scriam așa la începutul acestui an: “Dan Dioșteanu și Pompiliu Iordache au pus deoparte nu mai puțin de 320.000 de lei din pensie. Bani pe care, în generozitatea lor, i-au dat împrumut ginerelui, respectiv fiului, un biet parlamentar care câștigă doar o mie de euro lunar.

Programul PSD de creștere a veniturilor PSD este atât de eficient încât a produs efecte înainte să fie aplicat: pensionarii Dioșteanu și Iordache i-au donat acești bani parlamentarului încă din 2008. Beneficiarul: Florin Iordache, ajuns, între timp, chiar ministru al Justiției.

Tocmai de aceea este foarte relevant să arătăm că în spatele acestei donații stau, de fapt, banii unei firme implicate într-un dosar de corupție. Care a dus la condamnarea definitivă a unui primar și a unui om de afaceri ale cărui rude au fost asociate cu socrul, respectiv tatăl lui Florin Iordache.

Socrul și tatăl, donații de 320.000 de lei

În declarația de avere din 10 iunie 2009, la capitolul “Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit”, deputatul Florin Iordache menționa două donații. Una de 170.000 de lei și cealaltă de 150.000 de lei. Probabil că e vorba de lei; Iordache nu a precizat moneda. Donația de 170.000 de lei provenea, conform deputatului, de la “DIOȘTEANU DAN – SOCRU”, iar cea de 150.000 de lei de la “IORDACHE POMPILIU – TATĂ”. Cel mai probabil, Florin Iordache avea nevoie de bani (320.000 de lei, în total, aproape 90.000 de euro la cursul din 2008) pentru a termina construcția casei din Bragadiru.

Nimic în neregulă până aici. Cu totul suspecte, însă, sunt sursele de bani ale celor doi pensionari, socrul și tatăl.

Tatăl lui Iordache, afacerist la 70 de ani

Dar, oricât ar părea de surprinzător, pensionarii Dioșteanu și Iordache nu sunt doar doi bătrâni care așteaptă bani de la stat. Încă din 2000, cei doi s-au lansat în afaceri. De fapt, într-o singură afacere. În 2000, în Caracal se înființa firma Damaris Com SRL. Printre acționari se regăsea și Dan Dioșteanu, care mai avea doi asociați.

Un an mai târziu, în 2001, Dioșteanu se retrăgea din firmă. Alți doi ani mai târziu, deci în 2003, cei doi asociați rămași îi cedau acțiunile doamnei Florica Păunescu. Iar Florica Păunescu, în iunie 2003, îl cooptează în firmă pe Pompiliu Iordache, care avea atunci vârsta de 70 de ani. Conform “Monitorului Oficial”, “Iordache Pompiliu, domiciliat în Caracal (…), născut la data de 1.03.1933 (…), devine asociat în Societatea Comercială DAMARIS COM SRL. Noul asociat declară pe propria răspundere că îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege pentru a fi asociat, sub sancțiunile legii”.

Afacerea, mai mult pe pierdere

Timp de nouă ani, până în 2012, tatăl deputatului Florin Iordache a fost acționar cu 50% în Damaris Com SRL din Caracal. În martie 2012, însă, Pompiliu Iordache și-a cedat părțile sociale lui Raul Păunescu (fiul Floricăi Păunescu, cel mai probabil) și, astfel, a ieșit din firmă. Conform “Monitorului Oficial”, “Asociații: PĂUNESCU FLORICA (…), IORDACHE POMPILIU (…) și PĂUNESCU RAUL (…), întruniți în adunarea generală a asociaților (…), în unanimitate de voturi, decid retragerea din cadrul societății a asociatului IORDACHE POMPILIU”. Așa s-a încheiat cariera de om de afaceri a tatălui lui Florin Iordache, la 79 de ani.

A câștigat ceva Pompiliu Iordache din deținerea de părți sociale la Damaris Com SRL? Greu de aflat. Cert este că, în 2010 și 2011, firma a avut pierderi de aproape 300.000 de lei în total. În 2012, an în care tatăl lui Florin Iordache a fost nici măcar trei luni acționar în firmă, Damaris Com SRL a avut un profit de aproape 190.000 de lei. Dacă și-ar fi încasat dividendele pentru 2012, Pompiliu Iordache ar fi obținut sub 25.000 de lei. Nu se poate ști dacă Damaris Com SRL a avut profit între 2003 și 2008, ultimul fiind anul în care Pompiliu Iordache i-a donat fiului 150.000 de lei, întrucât Ministerul de Finanțe nu publică aceste informații decât din 2010.” (continuarea, aici)

Tot la începutul acestui an arătam și cum s-a plimbat un apartament de 100.000 de euro de la părinții lui Florin Iordache la fiica acestuia: “Un apartament de peste 94 de metri pătrați aflat lângă un mall al Bucureștiului, aproape de Cotroceni, a fost de facto al lui Florin Iordache. Dar nu a figurat niciodată în declarația de avere a acestuia, pentru că, oficial, proprietari au fost soții Pompiliu și Elisabeta Iordache, adică părinții actualului ministru al Justiției. Apartamentul a fost achiziționat în 2006, în 2009 a fost ipotecat către o bancă pentru un credit necesar pesedistului iar în 2010 a fost donat către fiica lui Florin Iordache.

Părinții din Caracal, apartament în București

Acum 11 ani, Pompiliu Iordache avea 73 de ani și era pensionar de vreo patru ani. Locuia de zeci de ani, ca și acum, la Caracal. Acolo a muncit, acolo și-a trăit viața. Totuși, în 2006, pensionarul cu o pensie mică, de stat, a decis să investească, împreună cu soția sa, Elisabeta, aproximativ 100.000 de euro într-o achiziție imobiliară. Adică într-un apartament de aproape o sută de metri pătrați, într-un bloc nou din sectorul 6, lângă mall-ul Plaza, pe o străduță discretă. Apartamentul, însă, nici măcar nu a fost vizitat de soții Pompiliu și Elisabeta Iordache de la Caracal, în imobil locuind soții Florin și Magdalena Iordache, dar și fiica lor, Delia.

În 2009, actualul ministru al Justiției și soția sa au început construcția unei case lângă București. Pe lângă propriile fonduri, soții Florin și Magdalena Iordache au avut nevoie și de un credit ipotecar pentru a acoperi cheltuielile de construcție. Ipoteca a fost pusă chiar pe apartamentul din sectorul 6, deținut, oficial, de părinții deputatului PSD.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.