“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

Filmul pro-homosexualitate „Trei kilometri până la capătul lumii”, a primit 440.000 din bani publici, pentru a critica „sistemul violenței” din satul românesc

000 making of 01 trei kilometri pana la capatul lumii

Filmul pro-homosexualitate „Trei kilometri până la capătul lumii” a primit premiul cel mare al secțiunii „Queer” a Festivalului de Film de la Cannes, dedicată peliculelor care încurajează ideologia LGBT.

Filmul a fost lăudat de juriu pentru că reprezintă un atac față de un „sistem al violenței”, respectiv „lumea patriarhală” a satului românesc.

„O descompunere dură şi preţioasă a unui sistem al violenţei. Perspectiva sa dezvăluie încet lumea patriarhală în care au crescut personajele noastre în care spaţiul de a exista pe deplin este făcut imposibil de structurile ideilor adânc înrădăcinate. […] În acest film hipnotizant, oamenii par să fie ţinuţi de sfori care îi îndepărtează de lumină, până când unii dintre ei încep să se elibereze”, a sunat motivația juriului acestei secțiuni.

Printre finanțatorii filmului se numără și statul român, mai precis, Centrul Național al Cinematografiei (CNC). Din această sursă publică, filmul a primit peste 440.000 de euro.

Filmul a fost pe locul trei în ierarhia CNC din sesiunea 2022 (foto).

În sesiunea 2022, niciun film cu tematică istorică românească nu a primit vreun cent din banii românilor.

Zilele trecute, Mihail Neamțu – candidat AUR la europarlamentare – deplângea faptul că filmele dedicate figurilor luminoase din istoria românilor nu se mai fac.

„Dacă o să fiu ministrul culturii, vă dau în scris că voi face un concurs, prin care ca cei mai talentați cineaști din România să producă un film despre viața lui BRÂNCOVEANU, viața lui Ștefan (cel Mare), viața cuvioasei – de ce nu? – Teodora de la Sihla sau viața cuvioasei Paraschiva. Sau de ce nu, chiar viața unor intelectuali, pentru că am avut mișcarea Rugul Aprins”, spunea el într-un interviu.

cnc lgbt

Mihail Neamtu

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.