“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNOUTATIPOLITICA

Explozia numărului de bugetari sub Guvernul Ciolacu: Peste 16.500 de noi angajați față de 2022!

62405806

Numărul posturilor ocupate în sectorul instituțiilor și autorităților publice a cunoscut o creștere semnificativă în luna noiembrie, conform datelor analizate de Profit.ro.

Comparativ cu luna octombrie, acesta a crescut cu 5.825, ajungând la un total de 1,295 milioane de posturi ocupate. Față de finalul anului 2022, se înregistrează o creștere de 16.542 de posturi, conform calculelor bazate pe informațiile disponibile. În perioada mandatului guvernului Ciolacu, într-un interval de 6 luni (iunie-noiembrie), numărul posturilor ocupate în sectorul public a înregistrat un avans remarcabil, cu un total de 11.521 de posturi suplimentare. Această medie lunară de creștere, de aproximativ 1.920 de posturi, este cea mai semnificativă înregistrată în ultimii ani, începând cel puțin din 2017.

Datele relevă creșteri notabile în sectoare cheie, precum educația, inclusiv în învățământul superior, sănătatea și în cadrul primăriilor. Numărul posturilor ocupate în aparatul bugetar se apropie de pragul de 1,3 milioane, aducând aminte de situația din 2009, când a depășit acest nivel.

Deși numărul posturilor ocupate oferă o imagine asupra dimensiunii aparatului bugetar, nu reflectă direct numărul de angajări din sectorul public. Este posibil ca aceste date să compenseze ieșirile din sistem (pensionări, plecări și decese), generând astfel o creștere a numărului total de posturi ocupate.

Cele mai semnificative creșteri înregistrate între decembrie 2022 și noiembrie 2023 au fost observate în Ministerul Educației, la autoritățile executive locale, în învățământul superior de stat și în unitățile sanitare finanțate din FNUASS.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.