“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Este Breaking News. S-a declanșat noul război! SUA face apel la calm

rachete

Mai multe rachete au fost lansate, vineri seara, către Israel. Palestina a reacționat dur după ce Israelul a atacat aerian Fâșia Gaza. Rezerviștii au fost convocați deja, pe fondul tensiunilor care cresc din ce în ce mai mult.

BREAKING NEWS: Zeci de rachete, lansate din Fâşia Gaza spre Israel
Surse din cadrul serviciilor de securitate israeliene au anunțat că zeci de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre Israel. Decizia de a lansa aceste rachete vine după ce, în cursul zilei de vineri, 5 august, partea israeliană a lansat mai multe atacuri aeriene.

Rachetele palestiniene au fost lansate spre sudul și centru Israelului, spre orașele Ashdod, Sderot, Ashkelon, Holon şi Yavne, precum şi spre comunităţile Bat Yam şi Rishon Lezion, suburbii ale oraşului Tel Aviv.

De partea cealaltă, Israelul a activat sistemele antiaeriene, precum și instalațiile antibalistice Domnul de Fier. Acesta din urmă este menit să intercepteze rachetele care vin din Fâșia Gaza. Autoritățile din Israel spun că cele mai multe rachete au fost interceptate, nefiind înregistrate nicio victimă, chiar dacă o rachetă a lovit o casă din Ashkelon.

Au fost convocați rezerviștii
Benjamin Gantz, ministrul israelian al Apărării, a decis să convoace 25 de mii de rezerviști, pe fondul acestor tensiuni amplificate. De asemenea, Guvernul din Israel a anunțat că operaţiunea militară vizează poziţii ale grupului islamist Jihadul Islamic.

Presa internațională scrie că această operațiune a început din cauza riscurilor producerii unor acțiuni ale grupurilor islamiste palestiniene ca reacție la arestarea unui lider al organizației Jihadul Islamic, Bassam al-Saadi, într-o operaţiune desfăşurată în Jenin, Cisiordania.

Palestina condamnă vehement atacurile Israelului
Bombardamentele care au avut loc în Fâșia Gaza au fost condamnate vehement de către președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, arată presa internațională. Pe fondul acestor bombardamente, care s-au petrecut pe teritoriul palestinian aflat sub controlul organizației islamiste Hamas, președintele Abbad a cerut intervenția comunității internaționale.

Escaladarea tensiunilor a dus la atacurile Israelului

Israelul a atacat vineri cu avioane de război Fâșia Gaza asediată, ucigând cel puțin 10 persoane, printre care un comandant al grupării Jihadul Islamic și o tânără.

Taysir al-Jabari, un comandant al Brigăzilor al-Quds, ramura militară a Jihadului Islamic, a murit într-un raid aerian asupra unui apartament din Turnul Palestinei, în centrul orașului Gaza, a declarat grupul.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că cel puțin 10 persoane au fost ucise, inclusiv al-Jabari și o fetiță de cinci ani. Cel puțin 55 de persoane au fost rănite și sunt tratate în spitale ca urmare a raidurilor israeliene.

Fumul a ieșit de la etajul șapte al clădirii din orașul Gaza. Echipele de protecție civilă s-au grăbit la fața locului pentru a evacua oamenii și a stinge un incendiu provocat de atac.

„Tocmai am luat prânzul de vineri și copiii mei se jucau. Dintr-o dată, o explozie uriașă a lovit turnul în care locuim. Am fugit de acolo. Sunetul a fost masiv. Am fost foarte șocați, deoarece locul este plin de civili. Am văzut mulți răniți care au fost evacuați”, a declarat un locuitor pentru Al Jazeera, cu hainele acoperite de sânge.

Statele Unite consideră că Israelul are dreptul să se apere, dar lansează un apel la calm
Israelul are dreptul să îşi asigure apărarea, a transmis vineri seară Administraţia de la Washington, referindu-se la operaţiunea militară israeliană împotriva grupurilor islamiste din Fâşia Gaza, dar Statele Unite au iniţiat contacte diplomatice şi îndeamnă părţile să revină la calm.

Sursa: capital.ro/antena3.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.