“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITARNOUTATI

Eroi, cruci și bălării mai mari decât crucile. Așa arată Cimitirul Eroilor din Predeal în Anul Centenarului

zzz

Festivaluri, simpozioane, adunări populare, spectacole cu baloane de aer, statui și obeliscuri. Sunt doar câteva dintre cele 99 de proiecte pentru care Guvernul României pompează bani frumoși în Anul Centenarului. Așa au înțeles guvernanții să cinstească 100 de la Marea Unire. Nimic palpabil, nimic care să dăinuie. Cu excepția Catderalei Neamului, după data de 1 Decembrie 2018 nimic trainic nu va rămâne peste timp.

În tot acest timp, zeci de monumente, case memoriale și clădiri istorice sunt lăsate în paragină, năpădite de buruieni.

Istoricul George Damian prezintă, într-o postare pe Facebook, o nouă dovadă a lipsei totale de interes a autorităților, în Anul Centenarului, față de starea jalnică în care au fost lăsate astfel de monumente închinate eroilor căzuți pe fronturile de luptă în Primul Război Mondial. „Poză cu Centenarul la Predeal: eroi, cruci și bălării mai mari decât crucile. Eroii nu mor niciodată, să nu vorbim urât de Centenar, să cânte muzica, să sfârâie grătarele”, a comentat istoricul George Damian imaginea postată pe contul său de Facebook.

Este vorba de Cimitirul Eroilor de pe DN1 între Brașov și Predeal, despre care aflăm, de pe site-ul predeal.ro, că aici sunt „eroii neamului, care, pe meleagurile Predealului, au stropit cu sângele jertfei pământul nedezdrobit al țării, în Primul Război Mondial. Un obelisc sobru, un zid protector realizat romboidal și o inscripție simplă: „Eroii Neamului 1916” te obligă să afli că aici s-au petrecut evenimente mari.”

Din păcate, așa cum se poate vedea, nimeni nu îi OBLIGĂ și pe cei care ar trebui se se îngrijească de starea unui astfel de loc sfânt să se mai ocupe de acest cimitir și măcar în acest an al Centenarului să mai smulgă din buruienile care sufocă crucile. – Sursa: ActiveNews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.