“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

E breaking news! Au anunțat retragerea trupelor! Ucraina a confirmat

volodimir zelenski razboi ucraina ministru

Guvernatorul din Lugansk a venit cu o veste extrem de proastă în plin război cu Rusia. El spune că există posibilitatea ca trupele ucrainene să se retragă din Donbas, ceea ce îl va duce pe Putin cu un pas mai aproape de victorie.

Anunțul momentului în plin război! Zelenski e terminat. Putin este la un pas de victorie
Forțele ucrainene ar putea fi nevoite să se retragă în Lugansk pentru a evita să fie capturate, a declarat guvernatorul regiunii, adăugând că trupele rusești au intrat în Severodonetsk, cel mai mare oraș din Donbas aflat încă în mâinile ucrainenilor.

Aproximativ 90% din clădirile orașului sunt avariate, a spus el, precizând că rușii nu vor reuși să captureze regiunea Lugansk în zilele următoare, așa cum au prezis analiștii.

“Vom avea suficientă forță și resurse pentru a ne apăra. Cu toate acestea, este posibil ca, pentru a nu fi înconjurați, să fim nevoiți să ne retragem”, spune Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii.

Armata lui Putin și-a mutat atenția asupra Donbas
La începutul lunii mai, Rusia a renunțat la încercarea de a cuceri capitala Ucrainei, Kiev, mutându-și în schimb atenția spre sudul regiunii Donbas, unde separatiștii susținuți de Rusia luptă din 2014.

Luptătorii susținuți de Rusia au declarat sâmbătă că au preluat controlul asupra orașului Lyman, un nod feroviar la vest de Severodonetsk, dar Ucraina a declarat că forțele sale blochează eforturile rușilor de a ajunge la Sloviansk, în sud-vest.

Ministerul britanic al Apărării a declarat anterior că forțele terestre rusești au cucerit mai multe sate la nord-vest de Popasna, un oraș din districtul Severodonetsk.

Imaginile din satelit de la Maxar au arătat artileria rusă, unități blindate care se deplasează dinspre nordul și estul orașului spre Lyman, precum și urmările unui bombardament de artilerie generalizat care a avariat zeci de case și clădiri.

Pagube importante au putut fi observate în Popasna, cu unități militare rusești desfășurate în zona înconjurătoare.

Cu toate acestea, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a rămas sfidător și spune ”dacă ocupanții cred că Lyman și Severodonetsk vor fi ale lor, se înșeală”. El a adăugat că Donbasul va fi al Ucrainei.

Rusia vrea să domine sudul Ucrainei
Între timp, oficialii ucraineni spun că Rusia urmărește să impună o dominație permanentă în sudul țării, inclusiv în Mariupol, un oraș redus acum în mare parte la ruine, scrie Sky News.

În regiunea Herson, unul dintre primele locuri care au căzut sub controlul Rusiei după invazia din februarie, Ucraina a declarat că Rusia își fortifică poziția și prinde civilii cu bombardamente constante.

Guvernatorul ucrainean al regiunii, Hennadiy Laguta, a declarat că situația umanitară este critică în unele zone și că oamenilor le este foarte greu să plece.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.