fbpx
SPORT

Doliu în lumea sportului!

S-a stins un celebru pilot

Este doliu in sportul romanesc. A murit unul dintre cei mai importantti antrenori din tara

Doliu în lumea sportului! Un pilot japonez de superbike a murit la numai 22 de ani, din cauza rănilor suferite în urma unui accident la sfârșitul săptămânii trecute.

Este doliu în lumea motociclismului, după ce pilotul japonez de superbike Haruki Noguchi s-a stins din viață la numai 22 de ani. Acesta a suferit un accident la sfârșitul săptămânii trecute, în timpul celei de-a patra etape a Asia Road Championship din Indonezia, iar acum a murit din cauza rănilor suferite.

Haruki Noguchi, care a terminat pe locul al treilea la Suzuka – 8 Hours luna aceasta, a fost tratat la centrul medical al circuitului internaţional Pertamina Mandalika. Din păcate, rănile sale au fost prea grave ca să mai poată fi salvat.

„În ciuda celor mai bune eforturi ale personalului medical, Haruki a cedat din păcate în urma rănilor suferite pe 16 august”, au transmis oficialii Asia Road Championship într-un comunicat, prezentând condoleanţe prietenilor şi familiei pilotului.

Timp de trei zile, pilotul japonez de superbike a fost supus unui tratament intensiv la un spital Nusa Tenggara, regiune din estul Indoneziei.

După incidentul din virajul 10, cursa Asia Superbike 1000cc a fost anulată.

Haruki Noguchi a intrat pe scena motociclismului odată cu victoria din 2021 în categoria Superstock 600 la All Japan Road Racing Championships.

„Haruki a început să conducă o motocicletă la vârsta de cinci ani şi ne-a oferit multe emoţii şi bucurii”, au declarat părinţii săi într-un comunicat, exprimându-și recunoştinţa faţă de toţi cei care l-au susţinut.

Aceasta nu este însă singura pierdere pe care a suferit-o recent lumea sportului. Tânărul hocheist rus Rodion Amirov, jucător în Canada, s-a stins din viață la doar un an jumătate după primirea diagnosticului cu cancer la creier. Acesta era considerat un jucător de perspectivă printre coechipierii de la Toronto Maple Leafs.

Sportivul a murit de cancer la creier, potrivit anunțului agentului său de luni, 14 august.

Agentul său scria:

„Din momentul în care a primit vestea, a refuzat să vorbească în sens negativ, hotărât să se bucure de fiecare zi, înfruntând-o cu aceeași atitudine pozitivă pe care a arătat-o în timpul carierei sale de hocheist”, a spus acesta.

El a spus că toată lumea își va aminti mereu de curajul său, de dorința sa, de voința sa, de zâmbetul său, de toate lucrurile minunate despre el. Acesta a dorit să le mulțumească medicilor săi, care au avut mare grijă de el dar și celor de la Toronto Maple Leafs și echipei sale din KHL.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.