“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITARPOLITICA

Ciucă vorbește despre scenariul în care România ar fi atacată peste noapte

Nicolae Ionel Ciuca 49348531353

Fost general și fost Șef al Statului Major al Apărării, actualmente președinte al Senatului, Nicolae Ciucă a dat de înțeles, duminică, la un post TV, că este improbabilă posibilitatea ca România să fie luată prin surprindere de un eventual atac. Afirmațiile liderului PNL au venit după ce Iranul a lansat, recent, sute de drone și rachete în direcția Israelului.

Preşedintele Senatului, liberalul Nicolae Ciucă, afirmă că nu există posibilitatea ca România să fie luată prin surprindere de un eventual atac, întrucât în această perioadă „nu se mai realizează surprinderea strategică”, potrivit news.ro. De asemenea, Ciucă a precizat că România are deja trupe NATO pe teritoriul său şi nu ar trebui să aştepte sosirea acestora.

„Cel mai bun exemplu s-a întâmplat azi noapte când s-a creat o coaliţie ad-hoc. Dacă o coaliţie a reuşit să se mobilizeze şi să răspundă în două-trei ceasuri, România ca membrua NATO, beneficiază de toate garanţiile de securitate” – a spus preşedintele Senatului și totodată liderul PNL Nicolae Ciucă, întrebat, duminică seară, la postul B1 TV, în cât timp va interveni NATO, în România, în cazul unui eventual atac.

Ciucă: „Este aproape imposibil”
Ciucă a explicat ca România are deja trupe NATO pe teritoriul său. „Nu întâmplător, în momentul de faţă, pe teritoriul României avem trupe NATO, avem mijloace de răspundere, de Poliţie Aeriană, avem forţe terestre, avem mijloace de supraveghere şi avertizare timpurie.

Sunt planuri care sunt deja coordonate şi reacţia este absolut una care nu trebuie să ne genereze temeri. Este foarte greu, nu se mai realizează surprinderea strategică. Să ne trezim dintr-o dată că România este atacată peste noapte şi nu există timpul necesar să se formeze pachetul de răspuns este aproape imposibil”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Vestea lui Traian Băsescu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: „Trebuie să ai o Armată ca să rezişti”

Armata obligatorie. „Este foarte greu de realizat un astfel de demers”
Totodată, întrebat despre serviciul militar obligatoriu, Ciucă a afirmat că acesta este greu de realizat în România. Politicianul aflat actualmente în a doua funcție în stat, grație posturii de președinte al Senatului, spune că „logistic va fi complicat să revenim la o armată obligatorie”.

„Sunt mai multe ţări care au readus în discuţie problema reintroducerii serviciului militar obligatoriu. La nivelul nostru este foarte greu de realizat un astfel de demers pentru că pe de-o parte discutăm de o armată profesionistă care are toate mecanismele, tot ceea ce înseamnă partea procedurală construită pentru o armată profesionistă.

Doar din punct de vedere logistic va fi complicat să revenim la o armată obligatorie. Ideea cu care s-a venit din partea MApN de a discuta despre serviciu militar voluntar cred că este o idee foarte bună”, a subliniat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.