Din cauza ineficientiei politiei, mexicanii se inarmeaza si lupta organizat contra traficantilor de droguri

Mexicul este una din cele mai nesigure state din lume din cauza traficanţilor de droguri şi a reglărilor de conturi dintre diversele bande infracţionale rivale. Poliţia şi armata sunt de cele mai multe ori depăşite, mai ales în zonele rurale greu accesibile, fapt ce a determinat populaţia să se înarmeze şi să organizeze tot mai multe grupări de auto-apărare, formate din voluntari civili care aleg să-şi apere comunitatea cu arma în mână.

Guvernul, depăşit de situaţie, a fost nevoit să accepte aceste grupări, care au fost recunoscute ca entităţi cvasi-militare şi care vor fi încadrate în “Corpul de Apărare Rurală”, care are deja sub arme peste 20.000 de fermieri care au început o adevărată vânătoare de traficanţi de droguri.

mexico-aguila-self-defense-group

Compromisul jenant al autorităţilor mexicane ar fi o măsură “temporară”, armata având obligaţia de a supraveghea activitatea acestor organizaţii paramilitare cetăţeneşti. Mai mult, fermierilor li s-a propus să fie angajaţi în cadrul poliţiei locale, dar majoritatea au refuzat.

Numărul asasinatelor legate de traficul de droguri se ridică la aproape 100.000 în ultimii ani. Violenţele, declanşate de rivalitatea dintre cartelurile mexicane, au escaladat tot mai mult, execuţiile publice prin decapitare sau expunerea cadavrelor pe treptele instituţiilor publice cu scopul intimidării populaţiei şi autorităţilor devenind tot mai frecvente. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.