“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

Deși nu are autorizație ISU, mafia PSD permite funcționarea Halei Laminor

ciolacu negoita 900x560 1

Hala Laminor nu dispune de autorizație pentru securitate la incendiu, dar Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov susține că securitatea cetățenilor este asigurată în zona în care se desfășoară Târgul de Crăciun și va avea loc petrecerea de Revelion, conform unui răspuns transmis către HotNews.ro.

Firma Primăriei Sectorului 3, Algorithm Construcții S3, administratorul halei, a comunicat că toate echipamentele de siguranță la incendiu au fost instalate și sunt operaționale. Potrivit societății, lipsa actuală a autorizației ISU este o chestiune strict formală și nu afectează capacitatea de prevenire și stingere a incendiilor.

Conform răspunsului transmis de ISU, autorizația de securitate la incendiu încă nu a fost emisă, însă hala este dotată cu sisteme necesare pentru siguranță împotriva incendiilor.

Primăria Sectorului 3 a preluat Hala Laminor în 2014 și a demarat procesul de restaurare, consolidare și amenajare interioară și exterioară a acesteia trei ani mai târziu. În timpul acestui proces de restaurare, s-a urmărit conformarea construcției la cerințele actuale privind normele și normativele de securitate la incendiu. În prezent, Hala Laminor funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, însă în zona evenimentelor, cetățenii sunt asigurați de securitate împotriva incendiilor, fiind echipată și dotată cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor.

ISU a declarat că emiterea autorizației de securitate la incendiu este condiționată de finalizarea lucrărilor din interiorul halei. În timp ce târgul se desfășoară doar în jumătatea halei, cealaltă jumătate este în curs de amenajare interioară pentru a găzdui Primăria Sectorului 3.

Pe durata evenimentelor, zonei destinate acestora fiind echipată cu mijloace de apărare împotriva incendiilor, trebuie să i se asigure autorizația completă pentru întreaga construcție. De comun acord cu administratorul halei (Primăria Sectorului 3), partea construcției care nu este conformă va rămâne neutilizată.

În absența autorizației, pe perioada desfășurării Târgului de Crăciun și a Revelionului, trebuie să fie amenajat un punct temporar pentru pompieri în apropierea halei.

De asemenea, administratorul Halei, firma Algorithm Construcții S3, a fost întrebat despre măsurile luate pentru siguranța la incendiu și despre funcționalitatea sistemelor.

Administratorul a comunicat că sistemele de stingere sunt operaționale în zona destinată Târgului de Crăciun și Revelionului, inclusiv sprinklere sub presiune, hidranți sub presiune, sistem de detecție și stingere a incendiilor în fiecare căsuță. Sunt disponibile uși cu mânere antipanică pentru evacuare de urgență, căi de evacuare, iar parcare subterană este dotată cu sisteme de avertizare și stingere a incendiilor. În plus, sunt disponibile echipaje pregătite de intervenție, ambulanțe, personal de la jandarmerie, poliție locală și pază privată. Se menține o monitorizare fizică și video non-stop și comunicare constantă cu ISU.

De asemenea, pe 31 decembrie, Primăria Sectorului 3 va organiza „Laminor Revelion Wonderland”, iar pentru Revelionul din Hală, o persoană trebuie să plătească 200 de lei, iar copiii sub 7 ani au acces gratuit.

Totuși, firma care administrează Hala Laminor, Algorithm Construcții S3, a fost amendată cu 60.000 de lei luna trecută pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu și lipsa sistemelor de alarmare sau stingere a incendiilor funcționale, conform informațiilor din Europa Liberă. Anomalii au fost identificate de pompieri în urma unui control efectuat pe 29 noiembrie.

Pentru evenimentele organizate, s-au încheiat contracte separate cu Primăria Sectorului 3, întrucât autorizarea unui eveniment temporar într-un spațiu închis trebuie să vizeze întreaga construcție. Organizatorii evenimentelor temporare, în absența autorizației complete, sunt sancționați pentru funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.