DEMISIE in Guvern! Decizie fulger de ultimă oră

Un ministru importat din Guvernul Cîțu a decis să își dea demisia. Cu toate că a depus documentul, premierul Florin Cîțu refuză să o accepte. Ministrul a postat că și-a dat demisia și pe pagina sa de Facebook.

Demisie de răsunet în Guvern! Și-a depus demisia, dar Cîțu nu vrea să o accepte
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a decis să își dea demisia din funcție. Acesta a anunțat că va face acest pas încă de ieri, prin intermediul unui mesaj pe pagina sa oficială de Facebook.

Cu toate acestea, sursele Antena 3 spun că premierul nu îi va accepta demisia, chiar dacă ar trebui să fie un act unilateral.

Mai mult decât atât, amintim că prim-ministrul are dreptul ca, timp de 15 zile, să nu ia act de demisia ministrului, potrivit Constituției României.

Adrian Oros a anunțat de marți că își dă demisia
În cursul zilei de marți, Adrian Oroș a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îi informează pe cei care îl urmăresc că miercuri își va depune demisia din funcția de ministru al Agriculturii.

”Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale!

Pentru Premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

  1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

  2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.

  3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.
    Multumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă.

Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.
M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes.

Am vrut să arăt că și în România #SePoate!”,a fost mesajul acestuia.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *