DE ULTIMA ORA: Milioane de români se vor „bucura de creșterile” promise de BETIVANCA! Ce Ordonanță de Urgență a fost adoptată AZI și ce cuprinde

Milioane de români se vor bucura! Ministerul Muncii a anunțat, printr-un comunicat de presă remis Nationalisti.ro, că, miercuri, a fost adoptată o Ordonanță de Urgență care prevede aplicarea creșterilor promise de către Lia Olguța Vasilescu.

Mai exact, prin OUG, Guvernul României a decis că indemnizația minimă de creștere a copilului să se majoreze la 1.250 de lei, începând cu 1 ianuarie 2018, ca pensia minimă să crească la 640 de lei, de la 520 de lei cât e în prezent, dar și ca punctul de pensie să se majoreze de la 1.000 la 1.100 de lei, începând cu 1 iulie 2018.

Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de penii, de la 5,1% la 3,75%.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

„Guvernul României a adoptat astăzi o Ordonanță de urgență prin care indemnizația minimă de creștere a copilului se va majora la 1.250 de lei, de la 1 ianuarie 2018, față de 1.233 de lei cât este în prezent.

Pentru asigurarea acestei majorări, indemnizația de creștere a copilului nu va mai fi raportată la salariul minim, ci la Indicele Social de Referință (ISR). În prezent, valoarea ISR este stabilită la 500 de lei, iar indemnizația va avea valoarea a 2,5 ISR.

Ordonanța adoptată astăzi de Guvern prevede și creșterea pensiei minime de la 520 de lei la 640 de lei, dar și a punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, începând cu 1 iulie 2018.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, fără a fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II va fi cel puțin aceeași anul viitor, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creșterii salariului mediu cu 20%, de la 1 ianuarie 2018”, se arată în document.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.