“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Cristoiu, despre situația cutremurătoare la nivel global. Va fi Război Mondial?

ion cristoiu 1070x600 1

Ion Cristoiu, reputatul jurnalist român, a dezbătut, alături de Robert Turcescu, în cadrul podcastului EVZ PLAY de pe Youtube, situația cutremurătoare ce se desfășoară în prezent la nivel global. Va fi Război Mondial? Care e până la urmă miza a tot ceea ce vedem că se întâmplă în lume.

Robert Turcescu a răspuns, alături de Ion Cristoiu, la întrebarea aflată pe buzele tuturor, dacă începe vreun război mondial sau nu.

Mai mult, acesta a vrut să descopere care e până la urmă miza a tot ceea ce vedem că se întâmplă în momentul de față în lume. Emisiunea EVZ Play de miercuri, 3 august, a fost cu adevărat explozivă. Ea poate fi urmărită în clipul video de mai jos.

Ion Cristoiu, despre situația cutremurătoare la nivel global. Va fi Război Mondial?
Discuția de miercuri a început pornind de la motivul pentru care liderul Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a avut în ultimele 24 de ore cea mai controversată vizită internațională, care a pus China pe jar, cu toate că întrevederea a durat mai puțin de o zi.

Cristoiu este de părere că administrația Biden nu a fost așa încântată de șirul evenimentelor, motiv pentru care a prelungit COVID-ul lui Joe Biden, ca președintele SUA să nu fie obligat să comenteze situația și să nu inflameze și mai rău spiritele chinezilor.

” Lucrul cel mai interesant în acest aventură a doamnei seniore, cum zic eu, este faptul că administrația Biden nu e așa de încântată. Eu cred că prelungirea Covidismului lui Biden face parte din această comedie sau acest teatru, pentru ca să nu fie obligați să intervină.

Cam același lucru se întâmplă în România cu Marcel Ciolacu, care nu, e atât de bolnav de COVID încât ați văzut, el nu vorbește.

Ca să începem, la ora actuală, cea mai bună scuză diplomatică de pe planetă este îmbolnăvire de COVID. Pentru că dacă spui că vrei să înțelegi cu cineva și spui că ești bolnav de stomac, nicio problemă, te duci la veceu din 5 în cinci minute.

Dacă spui că ai COVID, ești obligat să nu ieși. La Marcel Ciolacu din câte ați văzut, văd că medicul l-a obligat nici măcar să nu vorbească la telefon, deși din câte știu, nu ne îmbolnăvim dacă vorbim cu cineva la telefon”, a transmis Ion Cristoiu în cadrul emisiunii.

Ordin la nivel mondial din partea SUA
Mai mult, gazetarul a mai spus că SUA ar fi ordonat mai multor publicații să nu se agite cu privire la subiectul China și Taiwan, cu toate că acest lucru totuși s-a întâmplat. De asemenea, Cristoiu a găsit și o explicație pentru motivul reacție târzii a lui Klaus Iohannis după discursul lui Viktor Orban.

„Este foarte interesant, dar nu numai atât. Dacă ați observat, în România, există câteva site-uri care sunt în direct legătură cu ambasada SUA. Nu le numesc, le știm. Cel puțin Europa Liberă e un site finanțat chiar de Departamentul de Stat. Nu oficial.

Dacă ați observat, niciunul dintre ele nu s-a agitat nici pro, nici contra, mă rog, s-a agitat Antena 3 da, acolo este Dan Voiculescu care crede că o să fie, o să treacă drept tefelist, el fiind de multă vreme ce este? Înseamnă că undeva s-a dat un mesaj fără mare tărăboi. Am făcut noi pentru că chiar este un cutremur mondial.

Este interesant însă că și televiziunile pro-guvernamentale, care sunt serioase de la noi, nu și site-urile au fost prudente. De ce? N-au primit mesaj. De ce n-au primit mesaj? Pentru că Iohannis n-a primit încă mesaj. Știți că noi fiind o colonie de mâna a doua. India a fost o colonie de mâna întâi.

Spun cu cea mai mare răceală. Când se transmit mesajele, ce să spui? Noi suntem cam pe locul 80-81, de de-aia Iohannis a reacționat așa de târziu la discursul lui Orban. Adică,  până vine la noi. Prima dată vin la ăștia Franța, nu știu, Anglia, dar la noi ajunge mai târziu. Deci, dacă ați observat, nu au fost mesaje care trebuiau. Adică, după părerea, presa românească a dat știre numărul 1, dar știre pentru că chiar a fost vorba de un breaking news mondial. Da, ați văzut că nu. De ce?

Că nu aveau încă mesaje primite de unde trebuie vai ce să spună? Probabil că în zilele următoare o să spună. Sigur este că privită din perspectivă politică, morală, filozofică, este o aventură absolut iresponsabilă, inutilă, inutilă aparent, pentru că a merge în Taiwan, la nivelul ăla, nu ajută cu nimic Taiwanul.

Dacă China vrea să cucerească Taiwanul, cucerește Taiwanul și dacă stă acolo doamna Pelosi cu soțul ei care am înțeles că are o problemă și el cu finanțele”, a mai transmis jurnalistul invitat în podcastul de miercuri.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.