“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIPOLITICA

Cristian Tudor Popescu, cu privire la vizita lu’ Ciolacu în Israel: „Ar fi fost o catastrofa umanitara daca vorbea in engleza”

CTP Critică Limba Aleasă de Ciolacu la Conferința din Tel Aviv: 'Ar fi fost o catastrofă umanitară dacă vorbea în engleză

CTP mesaj dur impotriva lui Marcel Ciolacu Va ghiftuiti crestineste cu cadavre de miei 1024x683 1

Cristian Tudor Popescu comentează discursul lui Ciolacu în limba română

Cristian Tudor Popescu a luat în derâdere premierul PSD, Marcel Ciolacu, după ce acesta a decis să țină discursul său la conferința de presă din Tel Aviv în limba română, în timp ce prim-ministrul israelian a optat pentru engleză.

CTP a comentat: “A fost un discurs betonat, rostit cu ajutorul unor cuvinte pre-fabricate, fără a avea un impact semnificativ. Practic, nimeni nu a reținut nimic din ceea ce a spus Ciolacu în limba română.”

El a continuat, punând accentul pe limba folosită: “Problema aici este limba în care s-a exprimat, și anume româna. Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a ales să vorbească în engleză. Dacă Netanyahu ar fi ales să vorbească în ebraică, atunci ar fi fost justificat ca Ciolacu să răspundă în română. Însă, dat fiind că Netanyahu a ales engleza, o limbă ce este universal în relațiile cu liderii Uniunii Europene, Ciolacu ar fi trebuit să opteze obligatoriu pentru engleză în timpul discursului. Din fericire, el nu a făcut acest lucru, ceea ce a fost cu siguranță o evitare binevenită. A fost o catastrofă umanitară în așteptare, cu un singur om afectat, și anume domnul Ciolacu. (…) Ciolacu a început prin a spune ‘mister prim minister’ și apoi a trecut la româna de Buzău”, a relatat CTP în cadrul emisiunii Recorder Talks.

De ce a ales Ciolacu să vorbească în română la conferința din Tel Aviv

CTP a subliniat că discursul lui Ciolacu nu a rămas în memoria nimanui și a criticat modul în care acesta a citit discursul de pe hârtie. El a sugerat că era mai potrivit să se folosească de un comunicat de presă în loc să se prezinte în persoană. Dacă totuși a ales să participe, trebuia să vorbească liber și să aibă un discurs emoțional pentru a se adresa israelienilor și românilor din Israel. În schimb, Ciolacu a ținut un discurs monoton și lipsit de impact.

Premierul PSD, Marcel Ciolacu, a ținut discursul său la Tel Aviv în limba română, chiar dacă premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a ales să vorbească în engleză. Chiar dacă Ciolacu afirmă în CV-ul său oficial că vorbește franceza și engleza, nu există înregistrări publice în care să fie auzit vorbind în aceste limbi. Discursul său a fost întrerupt de mai multe ori pentru traducere, în timp ce Netanyahu a vorbit liber și fără ajutorul traducerii.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.