Credeati ca lasa pestii in pace? Cica “focar de septicemie virala” în Sibiu. Aproape 180 000 de pastravi vor fi ucisi

Tocmai ce au ucis masiv din pasari:

GRIPA AVIARA: 50 de milioane de pasari sacrificate in Europa / Sute de mii de curcani in Romania / Explozia pretului la oua

Si poate unii ne gandeam ca vom ramane cu pestii. Iata insa ca nu-i asa, conform articolului Focar de septicemie virală în Sibiu. Aproape 180.000 de păstrăvi vor fi ucişi de pe DC NEWS:

Aproape 180.000 de păstrăvi vor fi ucişi în bazinele păstrăvăriei Laiţa, din localitatea Cârţişoara, după ce aici au murit deja 300 de păstrăvi bolnavi de hemoragie virală, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Sibiu, Gabriela Elena Luca.

Citiți și:  El este cel care A PREZIS acum trei zile intensitatea și epicentrul CUTREMURULUI din Turcia

„O să fie ucis tot efectivul de păstrăvi, adică aproximativ 176.600 păstrăvi, ţinând cont de riscul de contagiune”, a explicat reprezentanta Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, peştii care au murit din cauza bolii se aflau în cinci bazine, dintr-un total de 20 ale păstrăvăriei.

Vor fi dezinfectate toate bazinele

La păstrăvărie vor fi dezinfectate bazinele, după ce vor fi golite de apă. După o lună jumătate de la finalizarea dezinfecţiei, medicul veterinar va verifica dacă mai există pericolul de contaminare.

„După finalizarea operaţiunilor de dezinfecţie, se va institui vidul sanitar de minim 6 săptămâni de la finalizarea operaţiunilor de dezinfecţie, perioadă în care bazinele vor rămâne golite de apă, fiind lăsate sub acţiunea substanţei dezinfectante. La finalul perioadei de vid sanitar, sub supravegherea medicului veterinar oficial, se vor preleva probe în vederea verificării eficienţei acţiunii de decontaminare”, a mai precizat Gabriela Elena Luca.

Citiți și:  UE a luat-o grav pe arătură. Aprobă gândaci pe bandă rulantă pentru hrana populației

Autorităţile au confirmat, vineri, focarul de septicemie virală la păstrăvii din păstrăvăria Laiţa.

saccsiv

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *